Narada: gamechanger in de energie-industrie

Narada: gamechanger in de energie-industrie

In een wereld waar betrouwbare en duurzame energie cruciaal is, werpt Narada zich op als een echte gamechanger. Narada loopt voorop in energieopslag met state-of-the-art technologie.

Zhejiang Narada Power Source, zoals het in 1994 opgerichte Chinese en internationaal opererende bedrijf voluit heet, levert lithium- en VRLA-batterijoplossingen voor energieopslag, telecom, datacenters en elektrische voertuigen. Met een toonaangevende R&D, productievermogen en de focus op industrie heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd.

Narada investeert fors in R&D en ultramoderne productiefaciliteiten om voorop te blijven lopen. Daarbij heeft het team van experts een passie voor het creëren van een duurzame toekomst en werken ze nauw samen met de klant om op maat gemaakte oplossingen te leveren die de verwachtingen overtreffen. Het bedrijf beschikt over een CNAS-gecertificeerd laboratorium en andere geavanceerde R&D-platforms, als innovatieve motoren voor producten van hoge kwaliteit.

Voor de DNV-scorekaart van 2022 testte DNV wereldwijd lithium-ijzerfosfaat-accu’s en werden Narada en CATL gerangschikt als de twee best presterende toepassingen voor stationaire energieopslag (downloadlinks naar de DNV-scorekaart (samenvatting en volledig rapport hier).

Narada werkt op meerdere fronten aan een duurzamere wereld. Het is het eerste Chinese bedrijf dat 's werelds strengste veiligheidscertificaat UL9540A kreeg voor BESS op utiliteitsschaal, de huidige totale geïnstalleerde capaciteit is wereldwijd meer dan 5 GWh.

Grootschalige toepassingen

Het bedrijf leverde de batterijsystemen niet alleen op de binnenlandse markt, maar ook in de VS, Duitsland en Australië. Zoals een windcentrale in Texas, met levering van meer dan 22 containers met een capaciteit tot 131MWh. Ook is het BESS-systeem aangesloten op een PV-systeem in Texas, met een capaciteit van meer dan 129 MWh. Door gebruik te maken van de technische voordelen, heeft Narada grootschalige toepassingen gerealiseerd op het gebied van stroomvoorziening, netwerken en aan de gebruikerszijde. En daarmee een flinke steen te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en promotie van de energieopslagindustrie.

Telecom

Narada heeft van oudsher een leidende rol in telecom. Het bedrijf heeft een zakelijk netwerk gevormd in meer dan 160 landen en vestigt zich nu ook overzee om tijdig te kunnen inspelen op lokale eisen en wensen. Het totale geïnstalleerde vermogen is wereldwijd meer dan 50 GWh. Nu de 5G-technologie algemeen wordt toegepast, worden lithium-ijzer-fosfaat batterijen steeds populairder. Narada bestudeert de nieuwe vereisten van het back-upstroomsysteem, gecombineerd met de ontwikkelingsrichting van de back-upstroom met hoge energiedichtheid en dito snelheidskarakteristieken. Ook worden hoogspannings-lithiumbatterij-systeemoplossingen ontwikkeld met back-uptijden van 3-15 minuten, 30 minuten, en 1 uur. Narada is de eerste onderneming in China waarvan het lithiumbatterijsysteem met hoog voltage de UL 9540A-test heeft doorstaan.

Elektrische voertuigen

Met tientallen jaren ervaring en technologische doorbraken, heeft Narada een breed scala aan oplossingen voor elektrische voertuigen ontwikkeld, van cel, module tot pakket. De module biedt superieure functies, zoals uitstekende veiligheid, ultralange levensduur en hoge energiedichtheid, en is uitgerust met unieke lithium-ijzerfosfaat-gepatenteerde technologie, toonaangevende industriële celstructuur en behuizing van aluminiumlegering met lichtgewicht ontwerp. Met zijn compacte modulestructuur en hoge volume-energieverhouding worden producten op grote schaal toegepast op het gebied van personenauto's, bedrijfsvoertuigen, bouwmachines en speciale voertuigen.

Nu de wereld overgaat naar een duurzamer en milieuvriendelijker leven, loopt Narada voorop bij het hervormen van de energiewereld, onder het motto ‘Smart energy – better life’.

Dit artikel is gesponsord door Narada.