Goods-to-person: 8 oplossingen van Vanas

Goods-to-person: 8 oplossingen van Vanas

Het goods-to-person principe is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit in magazijnen door de goederen naar de medewerkers te brengen, in plaats van andersom. Vanas Engineering biedt 8 oplossingen gebaseerd op dit principe, die niet alleen ruimtebesparend, nauwkeurig en ergonomisch zijn, maar ook kunnen worden geschaald om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van logistieke bedrijven.

'Onze oplossingen belichamen het 'goods-to-person'-principe. We maken gebruik van automatisering waarbij een machine het gevraagde artikel op een ergonomische hoogte presenteert. Deze benadering resulteert in aanzienlijke ruimtebesparing door optimaal gebruik te maken van de gebouwhoogte, waardoor tot 90% van de ruimte kan worden bespaard. Als integrator hebben we een breed scala van deze systemen tot onze beschikking', laat Vanas weten. De 8 oplossingen van het bedrijf:

1. Scallog

De eerste oplossing is Scallog, een recente partner van Vanas, die een geavanceerd magazijnbeheer- en operationeel systeem heeft ontwikkeld. Dit systeem maakt gebruik van technologie en intelligente algoritmen om grootschalige en complexe magazijnoperaties te optimaliseren. Door autonome robots en mobiele rekken in te zetten, verhoogt Scallog de magazijnefficiëntie en past het goods-to-person principe toe om producten direct aan de operators te leveren. Dit optimaliseert opslagruimte, elimineert repetitieve taken door robotisering en verhoogt daarmee de productiviteit en verlaagt de kosten. Het systeem kan moeiteloos worden geïntegreerd in bestaande infrastructuren en biedt een flexibele en schaalbare logistieke oplossing.

De Scallog-robot, ook wel bekend als de Boby-robot, is een slimme logistieke robot die mobiele rekken met producten van de opslaglocatie naar de orderpickstations transporteert. Deze robot kan een maximale lading van 600 kg aan en een doorvoersnelheid van 600 picks per uur per operator bereiken. Het beschikt over een batterijlevensduur van 14 uur en kan zichzelf opladen, wat zorgt voor 24/7 continuïteit van uw logistieke operaties.

Bovendien kan het Scallog-systeem binnen 2-3 weken worden geïnstalleerd, vereist het geen vloerstructuur, biedt het een modulair en schaalbaar opslagsysteem dat compatibel is met uw opslagfaciliteit en producten, en kan het een ROI binnen 2 jaar bieden. Het kan ook helpen tot 30% opslagruimte te besparen en zorgt voor gecentraliseerde opslag in een kleinere, beveiligde ruimte.

2. Agilon

Daarnaast biedt Vanas Agilon, een bijzonder flexibel en efficiënt materialenbeheersysteem voor magazijnen. Dankzij de inzet van geavanceerde technologieën zoals automatisering en kunstmatige intelligentie, garandeert Agilon een efficiënte en effectieve materiaalstroom. Het is ontworpen om de efficiëntie van uw magazijn te verhogen, tijd en kosten te besparen en de klanttevredenheid te vergroten.

Agilon
Agilon

3. Modula Slim

Modula, een toonaangevende producent van geautomatiseerde opslagsystemen, biedt een breed scala aan liftsystemen aan. Elk systeem is ontworpen om aan de unieke behoeften van verschillende bedrijfstypes te voldoen. Deze systemen hebben een aanzienlijke invloed op magazijnoperaties door de efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en ruimte te besparen.
Voor bedrijven met beperkte ruimte is de Modula Slim een uitstekende keuze. Ondanks zijn geringe diepte biedt dit automatische verticale magazijn alle voordelen van verticale opslag op slechts 3 m² vloeroppervlakte.

4. Modula HC

De Modula Horizontale Carrousel is een veelzijdige oplossing die veiligheid, ergonomie, efficiëntie en productiviteit garandeert. Het is een betaalbare oplossing die geschikt is voor bedrijven in alle sectoren. De opstelling van een Modula HC is flexibel: er kunnen 2, 3 of 4 units naast elkaar worden geplaatst.

5. Modula OnePick

De Modula OnePick, de nieuwste innovatie van Modula, kan zowel volautomatisch als handmatig bediend worden. Het biedt een hoge mate van flexibiliteit en controle over uw magazijnactiviteiten. Dankzij een grijper, op telescopische geleiders, kunnen de producten van de werkopening naar de laden in de verticale lift worden verplaatst. En vice versa.

6. Modula Climate Control

De Modula Climate Control combineert alle voordelen van een Modula Lift met temperatuurregeling en geavanceerde koelsystemen. Dit is ideaal voor bedrijven die specifieke klimaatcontrole-eisen hebben voor hun magazijn.

7. Modula Clean Room

De Modula Clean Room is een opslagsysteem speciaal ontworpen voor gebruik in een schone en gecontroleerde werkomgeving. Het is ideaal voor bedrijven die actief zijn in sectoren waar strenge hygiëne- en netheidseisen gelden, zoals de farmaceutische of medische industrie.

Modula
Modula

8. Effimat

Voor bedrijven waar snelheid van essentieel belang is, biedt de Effimat een perfecte combinatie van een mini-load en verticale lift in één. Deze machine kan snelheden tot 400 orderlijnen per machine bereiken, wat resulteert in een optimale efficiëntie en snelheid van orderpicking.

Deze 8 verschillende goods-to-person oplossingen bieden bedrijven een breed scala aan opties om hun magazijnprocessen te optimaliseren. Of u nu op zoek bent naar ruimtebesparing, snelheid, flexibiliteit of specifieke functies zoals klimaatcontrole, er zijn oplossingen die bij uw behoeften passen. Elk product is ontworpen met het oog op maximale efficiëntie en gebruiksgemak, wat helpt om de productiviteit te verhogen en kosten te besparen. Vanas staat als kennispartner klaar om u te ondersteunen en samen met u te ontdekken hoe u uw magazijn naar een hoger niveau kunt tillen.

Dit artikel is gesponsord door Vanas.