Online magazine maart 2023: Smart warehousing

Online magazine maart 2023: Smart warehousing

Eindelijk is het zo ver: Plus is begonnen met uitleveren vanuit het nieuwe, geautomatiseerde dc in Oss. De supermarktketen is niet de enige die het warehouse automatiseert en robotiseert. Wat maakt de Autostore-installatie bij Kruitbosch zo bijzonder? En hoe kun je zonder poespas testen met robots? Dat en veel meer in dit nieuwe online magazine van Logistiek.nl.

Elke maand een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Met achtergrondverhalen, video's en foto's.

Dit online magazine gaat over smart warehousing.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Arthur Böhmer
  • Plus begint op kleine schaal
  • Klaar voor de brandstofcel?
  • Robot experience center
  • UPDATE robotisering
  • Kruitbosch spaart ruimte
  • Start-up met ruime ervaring
  • Opslag batterijen

Inspiratie van... Arthur Böhmer

Arthur Böhmer houdt het liever simpel en wil de bal het werk laten doen. Ook bij Wibra, waar de logistiek groeiambities in de weg begon te staan.

Plus begint op kleine schaal

De fusie met Coop vereist meer verwerkingscapaciteit, terwijl Plus toch al aan het opschalen was. Het geautomatiseerde dc is begonnen met uitleveren.

Klaar voor de brandstofcel?

De heftruckwereld experimenteert er al jaren op los. De eerste fabrikanten gaan nu ook zelf waterstoftechnologie produceren. Maar zet het door?

Robot experience center

Je hoeft geen DHL of K+N te zijn om ervaring op te doen met robotisering. Schavemaker ging met een paar partijen aan de slag in één van de magazijnen.

UPDATE robotisering

Bij Ochama ging het mis. DHL laat een robot mixed pallets afstapelen. De eerste Lowpads rijden bij GXO en indoor positionering (heftrucks) komt eraan.

Kruitbosch spaart ruimte

Autostore heeft er een nieuwe klant bij. Kruitbosch ging eind vorig jaar binnen een paar maanden live met een tamelijk bijzondere uitvoering van dit systeem.

Start-up met ruime ervaring

Allang hebben ze naam gemaakt in de material handling sector. Nu slaan de oprichters van E’Log Automation hun eigen weg in. Niet zonder succes.

Opslag batterijen

De brand bij Stella in Nunspeet bracht het nodige teweeg. Li-ion batterijen komen te vallen onder nieuwe regelgeving. Maar wat, dat is nog onduidelijk.

Liever toch gelijk het hele magazine lezen?