FutureVibe 2022: maak de logistiek toekomstbestendig

FutureVibe 2022: maak de logistiek toekomstbestendig

Het toekomstbestendig maken van de logistieke IT, ofwel Modernizing Your Logistics IT, is het thema van FutureVibe 2022. Het congres zal na een aantal online edities nu weer live plaatsvinden op donderdag 17 november in kasteel Vanenburg in Putten. Het congres wordt tevens gestreamd. Wat staat op het programma?

Tijdens het congres FutureVibe 2022 wordt het thema Modernizing Your Logistics IT vanuit zowel de aanbieders als de gebruikers belicht. Experts uit de sector zullen de uitdagingen en kansen van vandaag in de logistieke en supply chain industrie bespreken.

Daarnaast presenteren klanten van Vanenburg hoe ze door middel van ERP-gerelateerde softwareoplossingen digitale transformatie hebben bereikt. Vanenburgs oprichter en voorzitter, Jan Baan, zal het evenement afsluiten met de lancering van zijn autobiografie, die aan de aanwezigen zal worden uitgereikt.

WMS

De eerste sessie wordt gegeven door Ardjan Baan, Co-CEO & COO van Vanenburg. Hij zal een korte update geven van de ontwikkelingen het bedrijf, waarna hij een inkijkje geeft in de propositie van Vanenburg op het gebied van logistieke IT.

Hij bespreekt onder meer de ontwikkeling van applicaties op maat, zoals TMS en WMS. Hij zal ook nader ingaan op de rol van data & analytics en oplossingen om de verwerking van logistieke documenten te automatiseren.

Keuze voor TMS

Eén van de TMS-klanten van Vanenburg is NewPort Tank Containers, wereldwijd gespecialiseerd in het vervoer van chemische vloeistoffen, levensmiddelen en gas in tankcontainers. CEO Michael de Rijk en General Manager Europe Steven van der Burg blikken in hun inleiding terug op hun keuze voor dit voor hen op maat gemaakte TMS en delen vervolgens hun ervaringen met het gebruik van het TMS met de aanwezigen.

Productiviteitsverbetering

Jan Baan, CEO van fashion retailer Omoda, gaat in op het aangepaste WMS dat Vanenburg samen met Omoda heeft gebouwd. Baan zal daarna vragen van de deelnemers over dit WMS beantwoorden. Huibert de Vries, SVP Marketing & Business Development bij Vanenburg, lanceert tijdens de laatste sessie van het congres een kader voor productiviteitsverbetering voor de ontwikkeling van geavanceerde applicaties.

Paneldiscussie: toekomst van logistieke IT

Daphne Laan treedt op als moderator tijdens het congres. Laan is oprichter van de Board Whisperers en is voormalig hoofd technologie en ecosysteemontwikkeling bij Google. Zij zal ook de paneldiscussie leiden die na de sessies wordt gehouden. De panelleden hierbij zijn: Hessel Visser (onder andere auteur van het boek van Jan Baan), Bariş Yaşin (Google Cloud) en Hans Don (Vanenburg).

Als uitgangspunt voor de paneldiscussie zal Daphne Laan de uitdagingen en kansen aanroeren en het perspectief op wat de toekomst biedt voor de modernisering van logistieke IT. Hierbij wordt gekeken vanuit drie perspectieven: de industrie, de technologie en de klant. De laatste 10 minuten zijn gereserveerd voor vragen uit het publiek.

Boekpresentatie

Als afsluiting zal Jan Baan zijn biografie 'Winst bij verlies' presenteren, dat hij samen met Hessel Visser schreef. Baan zal tijdens deze afsluiting ingaan op zijn ruim veertig jaar ervaring in bedrijfssoftware, wat wordt opgedeeld in drie tijdperken: de systemen van registratie (Baan Company, 20e eeuw); de systemen van differentiatie (Cordys, 21e eeuw);  en de innovatiesystemen (Vanenburg, 2010 – heden). Het laatste deel van de sessie is gewijd aan een Q&A. Het congres wordt afgesloten met een borrel en informeel samenzijn.

Dit artikel is gesponsord door Vanenburg.