ALC Warehousing overgenomen door investeringsmaatschappij

ALC Warehousing overgenomen door investeringsmaatschappij

Logistiek dienstverlener ALC Warehousing is overgenomen door investeringsmaatschappij Globitas. De komende jaren moet het bedrijf verder uitgebouwd worden. "We kunnen nu een koers realiseren om nog sneller onze ambitieuze doelen te bereiken."

ALC Warehousing is een full-service logistiek dienstverlener op het gebied van goederenopslag, transport, distributie en voorraadbeheer. Het bedrijf verzorgt verder onder meer de afhandeling van douanevergunningen. De logistiek dienstverlener telt 27 medewerkers, die volgens ALC werken voor grote internationale bedrijven wereldwijd. Het warehouse heeft een opslagcapaciteit van 25.000 vierkante meter en voldoet aan de veiligheidseisen met een TAPA-A FSR-certificaat. ALC Warehousing verhuurt verder kantoorunits aan mkb-bedrijven uit de regio en is als groep leverancier van het eigen handgereedschappenmerk Tooltech.

Peter van Noordennen, CEO van ALC Warehousing, is zeer optimistisch over de toekomst nu Globitas als nieuwe aandeelhouder is aangetrokken. “Met de extra kennis, kunde en hands-on mentaliteit die Globitas met zich meebrengt, kunnen we een koers realiseren om nog sneller onze ambitieuze doelen te bereiken. De komende jaren bouwen wij ons bedrijf verder uit als hoogwaardige partner voor onze klanten in binnen- en buitenland.”

'Veelbelovende toekomst voor ALC'

Gijs van Dam, partner bij Globitas, zegt dat Van Noordennen en zijn team ‘geweldig werk’ hebben geleverd om ALC op te bouwen tot een ‘cruciale full-service logistiek dienstverlener met de hoogste veiligheidseisen’. “De logistieke markt ontwikkelt zich sterk en wij zien een veelbelovende toekomst waarin ALC zich verder bewijst als betrouwbare logistieke partner in high-security supply chains”, zegt Van Dam. Door de dienstverlening uit te breiden en met nieuwe verdienmodellen te komen, wil de partner naar eigen zeggen meer waarde leveren aan klanten.

Warehousing belangrijker door corona

Het overnameproces is begeleid door Michiel Knubben van Marktlink. Hij ziet een gegroeid belang van logistieke dienstverlening en warehousing door toedoen van onder andere de coronapandemie. “De combinatie bij de verkoop van zowel het onroerend goed als de verschillende operationele ondernemingen maakte deze transactie op vele fronten interessant en uitdagend.”

Diane Essenburg

Diane Essenburg

Redacteur Logistiek.nl