DHL voorziet Lowpad-AMR's van supersnel laadsysteem

Mooi al die autonome mobiele robots (AMR's) die steeds vaker worden ingezet in magazijnoperaties, maar de batterijen van deze robots moeten wel de mogelijkheid hebben om snel tussentijds te worden opgeladen. Om die continue inzet te garanderen, heeft DHL zijn AMR-vloot in het distributiecentrum in Bergen op Zoom voorzien van een slim automatisch snellaadsysteem.
Delen:

Net als GXO en e-fulfilmentspecialist Monta (voorheen Montapacking, red.) maakt DHL in het distributiecentrum in Bergen op Zoom sinds vorig jaar gebruik van de autonome Lowpad AMR’s van het Nederlandse Eurotec.

AMR's op de catwalk tijdens Warehouse Insights

In het programma van Warehouse Insights, dinsdag 10 mei aanstaande, is als uitsmijter een heuse catwalk van AMR systemen opgenomen. Op deze catwalk worden de deelnemers aan het event diverse AMR-oplossingen getoond van Still, Eurotec en Zebra. ook verzorgt Sjoerd Visser van Lowpad een kennissessie over AMR’s waarin hij een aantal klantcases zal belichten met voorbeelden uit allerlei industrieën. Wil je er ook bij zijn? Meld je dan nu aan voor Warehouse Insights.

In totaal zes autonome mobiele robots (zie onderstaande video) verplaatsen printers van trouwe klant Ricoh in het magazijn. De printers brengen de robots van een buffergebied naar de werkstations, waar ze door DHL worden geconfigureerd volgens de definitieve specificaties van de klant.

De Lowpads ontlasten de medewerkers van het vervoer van tot 900 printers per dag met handpallettrucks. Als gevolg hiervan heeft de logistiek dienstverlener de ergonomie en productiviteit in het magazijn in Bergen op Zoom aanzienlijk weten te verbeteren.

Inductie batterijoplaadsysteem

Een integraal onderdeel van de AMR’s is dat ze alle zes beschikken over een inductie batterijoplaadsysteem. Met dit snellaadsysteem van Wiferion worden de robots automatisch tijdens hun werkzaamheden tussentijds automatisch opgeladen. Dit heeft als voordeel dat er een hoge beschikbaarheid is van de voertuigen, omdat lange laadpauzes of ritten naar verder gelegen laadstations niet meer nodig zijn. Zo profiteert DHL van maximale productiviteit van elk afzonderlijke AMR.

Magazino rust cobot uit met inductief laadsysteem

Lees verder

Martha Blok, Sales Manager bij Lowpad, is lovend over het snellaadsysteem van Wiferion met name waar het gaat om de opstarttijd. “In tegenstelling tot andere laadsystemen beschikt deze laadoplossing over een snelle opstarttijd van slechts één seconde, waardoor in een dynamische magazijnomgeving processen kunnen worden uitgevoerd zonder dat er kostbare tijd wordt verspild met het opladen van de AMR’s.

Batterijgebruik en laadproces van AGV's kan veel efficienter

Lees verder

Hoge betrouwbaarheid

Bovendien kunnen de laders worden geïnstalleerd zonder grote veranderingen aan de bouwconstructie van een magazijn. Blok legt uit: “Dat is een groot voordeel aangezien de meeste bedrijven hun magazijn alleen huren. Ook waren we overtuigd van de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van dit snellaadsysteem.”

DHL zet autonome heftrucks in bij Unilever-VIDEO

Lees verder

Verhogen producitiviteit

Volgens Blok wordt de laadoplossing inmiddels ook geïmplementeerd bij Lowpads van een andere grote – niet bij naam genoemde – logistiek dienstverlener in Nederland en een retailer in het Verenigd Koninkrijk. “Ook in die magazijnoperaties wordt inductieladen een belangrijke bouwsteen voor productiviteitswinst”, verwacht Blok.