Verrijdbare palletsystemen verhogen opslagcapaciteit met 100%

Verrijdbare palletsystemen verhogen opslagcapaciteit met 100%
Verrijdbare palletsystemen bieden een maximale mate van flexibiliteit met betrekking tot grootte en kwaliteit van goederen.

De opslagcapaciteit vergt veel van logistiek managers vandaag de dag. De in- en uitslag van goederen gaat steeds sneller en met grotere hoeveelheden. Dit laatste kan een beperking worden als er ruimtegebrek is in het magazijn. Compacte verrijdbare palletsystemen kunnen de opslagcapaciteit verhogen tot wel 100%.

De inrichting van en het logistieke proces in een magazijn zijn cruciaal in elke business. Als logistiek manager zoekt u natuurlijk altijd naar een opslagsysteem met een maximale opslagcapaciteit, een hoge bezettingsgraad en efficiëntie. Door goederen compacter op te slaan, optimaliseert u niet alleen uw benodigde ruimte, maar maakt u ook extra ruimte vrij.

Verrijdbare palletsystemen bieden een maximale mate van flexibiliteit met betrekking tot grootte en kwaliteit van uw opgeslagen goederen, die kunnen variëren van extreem grote en zware goederen tot voedingsmiddelen, kleding, kleine onderdelen, banden of gereedschappen.

Kostenreductie

In elke branche of sector is een m³ uiterst kostbaar. Verrijdbare systemen kunnen de ultieme uitkomst bieden. Deze systemen kennen een zeer hoge opslagcapaciteit omdat de gangen die in een conventioneel palletmagazijn als in- en uitrijgangen worden gebruikt, nu worden benut als opslagruimte. Dit komt doordat de stellingen dicht op elkaar staan, waardoor meer goederen per vierkante meter kunnen worden opgeslagen. Omdat ‘loze’ ruimte wordt benut, zijn de opslagkosten per m3 lager en vindt er een kostenreductie plaats voor het hele magazijn tot wel 30%.

Uitermate geschikt voor koel- en vriesmagazijnen

De combinatie van het stellingsysteem, de transporttechniek en de krachtige elektrische motoren maken de verrijdbare palletsystemen van SSI Schäfer uitermate geschikt voor gebruik in koel- of vrieshuizen. Bij diepvries- en koelopslag dragen de tevens bij aan een efficiënte benutting van de gekoelde ruimte.

Bij een gelijkblijvend ruimtevolume kunnen bijna twee keer zoveel goederen worden opgeslagen en kan waardevolle energie voor klimaatbeheersing worden bespaard. Dit draagt tevens bij aan de duurzaamheid van uw organisatie.

Voordelen verrijdbare palletstelling

Wat zijn de voordelen van verrijdbare palletstellingen? Bijvoorbeeld:

• Verhoogde opslagcapaciteit (tot 100%), ruimtebesparing tot wel 50%
• Lagere exploitatie- en vastgoedkosten door een uitstekende benutting van de ruimte (oppervlakte gebruik tot 80%)
• Maximale opslagdichtheid
• Verhoogde energie-efficiëntie Ze zorgen voor een barrièrevrij netwerk van verschillende magazijnen en werkgebieden, kunnen worden aangepast aan de individuele eisen en flexibel worden uitgebreid
• Directe toegang tot palletlocaties voorkomt onnodig en tijdrovende verplaatsing
• Hoge doorvoer
• Mogelijkheid om verbinding te maken met het magazijnbeheersysteem
• Aardbevingsbestendig ontwerp mogelijk

Hoe werkt het systeem?

De wagens rijden over parallelle rails ingebed in de vloer en worden aangedreven met behulp van enkele motoren. Door het verrijdbare principe is er in het magazijn maar één gangpad nodig om alle goederen snel te bereiken.

Kwaliteit, flexibiliteit en instelmogelijkheden

De flexibele verrijdbare stellingsystemen voor pallets en grote goederen zijn ontworpen voor de meest veeleisende gewichts- en afmetingvereisten die worden opgeslagen. De verrijdbare systeemoplossingen kenmerken zich door de hoge kwaliteit, de verschillende combinatiemogelijkheden en een uitgebreid aantal instelmogelijkheden.

Het modulaire concept biedt de mogelijkheid om het systeem samen te stellen volgens uw specifieke wensen, waardoor u altijd een maatwerkoplossing heeft.

Veilige werkomgeving

De verrijdbare palletstellingen zijn voorzien van noodstopknoppen, foto-elektrische toegangsbarrières, handmatige ontgrendelingssystemen, benaderingssensoren en veiligheidslichtschermen. Al deze functies zorgen voor een veilige werkomgeving in uw magazijn.

Besturing

Elk verrijdbaar stellingsysteem van SSI Schäfer is uitgerust met een moderne programmeerbare logische sturing (PLC). Het controleert onder andere de veiligheid van het globale systeemniveau met behulp van foto-elektrische toegangsbarrières en het lokale systeemniveau middels voet-lichtbarrières op elke wagen waardoor een veilige systeemwerking wordt gegarandeerd.

Een interface maakt de verbinding mogelijk met een bovenliggend magazijnbeheersysteem. Daarnaast kunnen deze verrijdbare palletstellingen gekoppeld worden aan WMS-systemen.

Duurzaamheid

De vorm en kwaliteit van het railsysteem hebben een doorslaggevende invloed op de duurzaamheid van verrijdbare stellingsystemen. Het A45 railprofiel is gemaakt van hoogwaardig staal met een grote eigen stijfheid en past perfect in het beton. Dit zorgt voor een lange levensduur.

AGV-systemen

Verrijdbare stellingsystemen kunnen ook worden gecombineerd met Automatisch Geleide Voertuigen . De vloot van SSI Schäfer bevat veel innovatieve oplossingen. Ze zorgen voor een barrièrevrij netwerk van verschillende magazijnen en werkgebieden, kunnen worden aangepast aan de individuele eisen en flexibel worden uitgebreid.

Dit artikel is gesponsord door SSI Schäfer.