Webinar: Werken met wearables in het warehouse

Webinar: Werken met wearables in het warehouse

Over wearables is al vaak de loftrompet gestoken en ze zijn inmiddels niet meer weg te denken in talloze industrieën. Zo ook in de logistieke sector. En niet gek want, zoals voorspeld, brengen wearables in het warehouse talloze voordelen. De draagbare scanner is in opkomst, ook in Nederlandse magazijnen. Zo koos Bouw Logistic Services voor een van de kleinste barcodescanners ter wereld.

De meest succesvolle en bekendste wearable in het magazijn is natuurlijk voice. Spraakoplossingen in het magazijn gaan zelfs terug tot de jaren negentig en blijven zich ontwikkelen. Daarnaast is er de laatste jaren de opkomst en ontwikkeling van draagbare scanners. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de traditionele handscanner spreek voor zich; handenvrij werken. Met het handsfreesysteem kunnen orderpickers sturen en laden zonder te pauzeren om gegevens te scannen of op te nemen, zodat ze ononderbroken van het ene naar het andere item kunnen gaan.

Handsfree werken

Gedragen op de pols of als een ring was de wearable scanner niet altijd even gebruiksvriendelijk. De snelle opkomst van ProGlove is daarom opvallend maar niet geheel onverwacht. De Duitse fabrikant van 'de lichtste, kleinste, en sterkste barcodescanner in de wereld' heeft ergonomie als speerpunt gemaakt van haar productontwikkeling; de lichte scanner wordt geplaatst op de buitenkant van de hand.

Klanten krijgen de voordelen van wearable oplossingen, geïntegreerd met andere oplossingen die bij hun organisatie passen”

Het bedrijf groeit erg hard en verovert de wereld. Zeker nu de praktische bruikbaarheid van de nieuwe technologie is bewezen met adoptie ervan door grote voorlopers in bijvoorbeeld de automobielindustrie (BMW), manufacturing (Bosch), retail (MediaMarkt) en logistiek (DHL) ligt de weg nu ook open voor de Nederlandse logistieke sector. De reactie van concurrerende fabrikanten van scanners is niet uitgebleven en ook zij zetten nu ook meer in op dergelijke wearable handscanners bij orderpicking.

In de logistieke praktijk

Eén van de eersten in Nederland die deze wearable is gaan gebruiken is Bouw Logistic Services uit Nijkerk. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 vierkante meter opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen.

Webinar: in gesprek met Bouw Logistics Services

Op donderdag 17 juni van 11:00 tot 11:45 gaan CaptureTech en ProGlove live in gesprek met Bouw Logistic Services. Bart Lambooij, business analyst, en Patrick Endeman, operations director, leggen uit welke voordelen de wearables en de samenwerking met CaptureTech hen hebben opgeleverd. Registreer je hier voor de webinar.

Zoals bekend hebben logistieke dienstverleners te maken met steeds veeleisendere klanten die een steeds hogere marge van flexibiliteit en snelheid verwachten, en krijgen. “Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten,” aldus Theo van Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services. Een probleemloze implementatie en integratie van dergelijke nieuwe systemen en apparatuur is daarbij wel van essentieel belang, naast de adoptie van de technologie door gebruikers op de vloer.

Wearables in het warehouse
Logistieke dienstverleners hebben te maken met steeds veeleisendere klanten die een steeds hogere marge van flexibiliteit en snelheid verwachten, en krijgen.

En-en. Niet of-of.

Zoals vaak met het toepassen van technieken en producten in de logistiek is er niet één oplossing de juiste en waarmee het complete logistieke proces gemanaged kan worden. Aanvullende middelen en integraties met een orderpicksysteem, warehousemanagementsysteem en ERP’s zullen altijd noodzakelijk zijn om complexiteit volledig te kunnen afdekken en te optimaliseren. Open systemen met API’s en veilige data-uitwisseling is daarom van belang.

Wearables in het warehouse
Bouw Logistic Services uit Nijkerk is een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd.

System integrator

Maar net zo belangrijk is een system integrator die over de kennis en ervaring beschikt om samen met de eindgebruiker tot die combinatie van hardware, software en diensten te komen die het beste past bij de specifieke logistieke uitdagingen. Want ieder logistiek proces is anders, in iedere branche en bij iedere organisatie, legt Kees Nijssen, sales manager bij CaptureTech uit. "Klanten krijgen de voordelen van wearable oplossingen, geïntegreerd met andere oplossingen die bij hun organisatie passen."

Op donderdag 17 juni van 11:00 tot 11:45 gaan CaptureTech en ProGlove live in gesprek met Bouw Logistic Services. Registreer je hier voor de webinar.

Dit artikel is gesponsord door CaptureTech.