Elektronicadistributeur TTI krijgt grootste Autostore op mezzanine

Elektronicadistributeur TTI krijgt grootste Autostore op mezzanine

Elektronicadistributeur TTI, lnc. heeft een assortiment van meer dan 250.000 onderdelen. Om deze ruimtebesparend op te kunnen slaan en snel en efficiënt te kunnen orderpicken, breidde het bedrijf het bestaande distributiecentrum nabij München uit en investeerde het in een AutoStore-oplossing van de intralogistiekspecialist Element Logic.

In het magazijn van TTI racen 50 intelligente AutoStore-robots met hoge snelheid over een grid, tillen en stapelen ze bins op en leveren ze af bij orderpickstations. Met 40.000 bestelartikelen per week en levering binnen 24 uur door heel Europa, zorgt de elektronicadistributeur met de nieuwe technologie voor een uitstekende klantenservice.

Extreem hoge opslagdichtheid

Het AutoStore opslag- en orderpicksysteem herbergt een ​​groot aantal artikelen op een klein oppervlakte. Het magazijn wordt gevormd door op elkaar gestapelde bins, zonder ruimteverlies aangezien gangpaden of legborden overbodig zijn. Besparingen tot 80 procent zijn daardoor haalbaar.

Een grid aan de bovenzijde definieert de opslagstructuur en dient als rij-spoor voor de robots. De orderpickstations bevinden zich op de mezzanine. De inslagstations bevinden zich nog een verdieping lager op de begane grond.

Toekomstgerichte magazijnplanning

Op een oppervlakte van 3.800 m² is het AutoStore-systeem geïnstalleerd. Thomas Rolle, vice president European Operations bij TTI, zegt: "We gebruiken met het Autostore-magazijn het volledige volume van de hal. Het AutoStore-systeem staat op een mezzanine van 5,5 meter. De volledige hoogte van het magazijn wordt daarmee benut." De bouw van de hal kwam net op tijd, want het bedrijf groeide in 2018 met 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Intralogistiek specialist en Autostore-distributeur Element Logic heeft vanaf het begin TTI begeleid met de planning en implementatie van het complete magazijn.

Robots en mensen werken samen

117.000 bins, in stapels van 16 bins, op een mezzanine betekent een belasting van 2.000 kg/m², een bouwkundig meesterwerk. De bins zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes (220/330/425 mm). Met behulp van verdeelschotten kunnen de bins onderverdeeld worden.

Bij lage orderbelasting of accucapaciteit, rijden de robots automatisch naar de laadstations. "In het AutoStore-magazijn zijn voornamelijk de fastmovers, met een voorraad van vier weken, opgeslagen", legt Rolle uit. In de dagelijkse praktijk zijn een deel van de robots bezig met het voorbereiden van de orders. De betreffende bins worden 'uitgraven' en op het bovenste niveau geplaatst. De anderen robots leveren deze bins af bij de orderpickstations.

Ook 's nachts bereiden de robots orders voor. Zodra de orderpickers beginnen, leveren de robots de voorbereide bins aan. De orderpicker verwerkt tot vier orders tegelijk in het geval van multi-orderpicking. Veel orders worden bij de orderpickstations geconsolideerd om vervolgens direct naar verzending gestuurd te worden. De overige orders, met artikelen uit een andere opslagzone, worden tijdelijk opgeslagen in het shuttle-magazijn, dat fungeert als consolidatiebuffer.

AutoStore-systemen optimaliseren zichzelf continu. Vaak benodigde artikelen blijven automatisch in de bovenste regionen van het grid. De laatst benodigde bin wordt altijd op de bovenste positie terug geplaatst. Artikelen die zelden nodig zijn, zinken automatisch lager en A-artikelen die vaak nodig zijn, blijven in de bovenste regionen.

Gemeenschappelijke groei

AutoStore-systemen zijn zeer schaalbaar en kunnen uitgebreid worden zonder stilstand. Meer robots en pickstations komt de performantie ten goede. Het opslagvolume kan vergroot worden door aanbouw van grid en extra bins. Systemen kunnen zo eenvoudig meegroeien met het bedrijf.

Sinds augustus 2020 breidt TTI , wederom samen met Element Logic, uit. Het systeem zal 212.000 bins, 100 AutoStore-robots, 48 carrousel-poorten en 8 swing-poorten omvatten. Het bedrijf creëert daarmee het grootste AutoStore-systeem ter wereld op een mezzanine.

Dit artikel is gesponsord door Element Logic.