Enza Zaden kiest voor remote installatie handterminals

Enza Zaden is overgestapt op mobiele terminals. De apparatuur moet de zadenveredelaar ondersteunen in het effectiever werken op de 45 locaties waarover de onderneming wereldwijd beschikt. De terminals zijn op afstand geïmplementeerd.
Delen:
Enza Zaden is overgestapt op handterminals van Capturetech

Met de mobiele terminals – van het type TC5X – zijn op de veredelings- en productlocaties van Enza Zaden de werkprocessen verbeterd. Handelingen zijn eenvoudiger vast te leggen met de apparatuur. In totaal heeft CaptureTech de implementatie verzorgd van de 160 mobiele terminals die Android als besturingssysteem hebben.

Activatie en configuratie op afstand

De leverancier uit Nieuw-Vennep heeft de mobiele terminals van producent Zebra ‘op afstand’ geïmplementeerd. CaptureTech heeft zowel de levering van de apparatuur naar de veredelings- en productielocaties wereldwijd verzorgd, maar ook de activatie en configuratie voor zijn rekening genomen.

‘Remote’ ontzorgt IT-afdeling Enza Zaden

Het beheren en onderhouden van de terminals vindt eveneens op afstand plaats. Dat is iets waar Guus Weel, Workplace Engineer bij Enza Zaden, blij mee zegt te zijn. “Dit ontzorgt de IT-afdeling enorm. Updates vinden automatisch plaats en er is 24/7 ondersteuning door de leverancier. Daarnaast is de data van de devices online in te zien. Op deze manier hebben we ook een goed beeld van de reparaties die plaatsvinden en de gebruikersstatistieken. We voelen dat we meer controle hebben op de werking en het gebruik van de mobiele apparaten.”

Ondersteuning

Maarten Anderson van CaptureTech: “Enza Zaden heeft de voorkeur gegeven aan een Android-device, een type terminal dat snel en op afstand in te richten is. Daarnaast zocht Enza Zaden ondersteuning voor de apparatuur van minimaal vijf jaar. Ook security was een belangrijk thema. De TC5X en het remote beheer voldoen samen aan de wensen van Enza Zaden. We zetten hiervoor vanuit CaptureTech de Protect-oplossing voor in.”