Dit is waar de e-fulfilmentwereld over praat - VIDEO

Dit is waar de e-fulfilmentwereld over praat - VIDEO
Remco Nieuwenbroek, redacteur van Logistiek.nl, spreekt met behulp van artificial intelligence een videoboodschap in.

De wereld van e-fulfilment en e-commerce staat nooit stil. Zo opent Bleckmann de deuren van zijn eerste circulaire dc voor externen, is Thuiswinkel.org met een duurzaamheidscertificering gekomen en bereidt de logistieke sector zich voor op de zero-emissiezones. In een nieuw onlinemagazine van Logistiek.nl komt een selectie van de nieuwste e-fulfilmentberichten samen. Remco Nieuwenbroek, redacteur van Logistiek.nl, vertelt welke berichten dat zijn.

Het moment is aangebroken, dat ook de webwinkels uit zichzelf hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en zichtbaar maken. Om dat aan te jagen komt brancheorganisatie Thuiswinkel.org met een eigen duurzaamheidscertificaat. Minister Micky Adriaansens is blij met het nieuwe initiatief. Dat vertelt Remco Nieuwenbroek, redacteur van Logistiek.nl, in een videoboodschap.

Bekijk de video hieronder:

De video - inhoudelijk samengesteld door de redactie en gemaakt met behulp van artificial intelligence - is het startpunt van een nieuw onlinemagazine over e-fulfilment. Hierin heeft de redactie van Logistiek.nl diverse artikelen en nieuwsberichten geselecteerd die inzicht geven in de huidige status van de markt. PostNL kan bijvoorbeeld verder groeien met een nieuwe XXL-sorteerhub, terwijl Belgische branchegenoot Bpost bewijst nóg flinkere groeiplannen te hebben met de overname van Staci. Waar webgigant Amazon zijn vizier richt op het opsporen van fraudeurs, houdt het Nederlandse Bol zich meer bezig met CO2-reductie.

Rondkijken in het circulaire dc van Bleckmann

Opvallend is de video bij Bleckmann in Almelo. Hoewel de operatie voor Karl Lagerfeld en Amazon al een tijdje draait, opent de logistiek dienstverlener pas op vrijdag 19 april de deuren voor externen. Mark van Onna geeft in dit magazine een inkijkje in wat zij te zien krijgen.

Pakketten in bakwagen, ID Buzz of de trein

De e-commercesector draait op de belevering van consumenten. Voor de bedrijven die in de last mile actief zijn, is het daarom belangrijk om te weten dat oudere bakwagens langer in de zero-emissiezones mogen rijden. Ook kunnen zij geïnspireerd raken door de zelfrijdende ID Buzz van Volkswagen. Of misschien zelfs door de trein die in daluren pakketten mee kan nemen?

Dit en meer, waaronder een interview met Erik Uljee van DPD en Martijn Verkerk, e-commercemanager van Welkoop, in het online magazine van Logistiek.nl. En beluister vooral ook de nieuwste aflevering in de podcastserie ZE Café, over de voortgang van de zero-emissiezones. Voor het einde van dit jaar moeten gemeenten daar met de betrokken sectoren, waaronder de logistiek, een ei over leggen. DHL zegt goed op schema te liggen, maar zorgen zijn er ook.