Ketensamenwerking - Lees het gratis online magazine

Ketensamenwerking - Lees het gratis online magazine

Het najaar brengt altijd veel winnaars in de logistiek. Rituals won de Nederlandse Logistiek Prijs, Breytner en HN Post & Zonen kregen awards voor duurzaam bulktransport en West-Brabant is een jaar lang de Logistieke Hotspot van Nederland. Maar komt de logistieke sector zelf ook als winnaar uit de bus nu politiek en overheden grenzen willen stellen aan groei?

Elke maand brengt Logistiek.nl een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Daarin achtergrondverhalen, interviews, video's en praktijkverhalen. Dit online magazine gaat over ketensamenwerking.

In dit magazine:

 • Inspiratie van... Daniëlle Pelt
 • West-Brabant is nummer 1 hotspot
 • Grenzen aan groei – 3x podcast
 • Lidl wil nog eerder naar elektrisch
 • Column Michelle Vrolijk over aansprakelijkheid
 • Internationale award voor emissievrij transport
 • UPDATE
 • Studenten innoveren bij Bolk en opdrachtgevers
 • Stephan de Barse over ketenverstoring
 • DistriFresh zet de e-truck in
 • Rotterdam Corridor op de Maasvlakte

Inspiratie van... Daniëlle Pelt

Ze laat zich graag verrassen in de Ziggo Dome, maar in het werk houdt ze graag de controle in eigen hand. Al weet ze nog niet wat ze komend jaar gaat doen.

Logistieke Hotspot 2023 - VIDEO

Een nieuwe koploper dit jaar bij de verkiezing van de Logistieke Hotspot 2023. En een interessante nieuwkomer in de top drie.

PODCAST – Grenzen aan groei

Is Nederland Distributieland op z'n retour? Politiek ziet vooral bezwaren, de sector worstelt met beeldvorming en met schaarste aan ruimte, stroom en mensen.

Lidl wil snel elektrisch

“Eerst kost elektrisch rijden geld, maar ik denk dat de TCO vanaf 2026 ongeveer gelijk is.” Ruud Metten zoekt verduurzaming maar let ook op de kosten.

Aansprakelijk of niet

Er gelden diverse aansprakelijkheden bij het inzetten van personeel voor het laten uitvoeren van transport. Welke dat zijn weet Michelle Vrolijk.

Award voor emissievrij

Internationale erkenning voor een tamelijk uniek project in Rotterdam met emissievrij transport van sinaasappelsap. De galajurk kwam eraan te pas.

UPDATE

Test met super Ecocombi van Ewals, Bakker Logistiek in Franse handen, containersnelweg Maasvlakte is klaar, Danone-Nutrica terug bij DSV.

Innovaties bij Bolk

Logistiek dienstverlener nam voormalig studenten aan om innovatie door te voeren, dat doen ze inmiddels ook bij verschillende opdrachtgevers.

ICT signaleert verstoring

Stephan de Barse van o9 Solutions kwam vijf jaar geleden met een koffertje aan op Schiphol. Nu telt het IT-bedrijf driehonderd mensen in Europa.

E-truck voor DistriFresh

Samen met een transportpartner regelt DistriFresh (Vion) het vleesvervoer naar Nettorama met een elektrische truck; om meer inzicht te verkrijgen.

Rotterdam Corridor - VIDEO

Snel met grote call-sizes containers weghalen van de Maasvlakte is het doel van deze terminal, die samen met Joint-Corridos Off-Road is opgezet.

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?