Duurzame ketensamenwerking - lees het gratis online magazine

Duurzame ketensamenwerking - lees het gratis online magazine

De overheid moedigt en ontmoedigt tegelijkertijd daar waar het gaat om duurzame innovaties in de logistiek. Zo kijken experts op dit gebied naar de handelswijze van politici in Den Haag en in de provincies. Maar iedereen beseft - en handelt daar ook naar - dat het weinig zin heeft om te wachten op een overheid, die vooral met zichzelf bezig is. Ook in dit online magazine van Logistiek.nl weer veel voorbeelden en verhalen van bedrijven en professionals die stappen willen zetten. Succes is niet altijd verzekerd, maar ervaring opdoen is nu belangrijker dan ooit.

Elke maand brengt Logistiek.nl een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Daarin achtergrondverhalen, interviews, video's en praktijkverhalen. Dit online magazine gaat over duurzame logistieke ketens.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... William van der Aa
  • Openbare laadpleinen – waar zijn ze?
  • Interview met topvrouw Marlies Janssen
  • Duurzame campus in Weert
  • VDL bouwt – voor Toyota – waterstoftrucks
  • UPDATE – nieuws over duurzame logistiek
  • Reportage: Leolux fabriek in Venlo
  • Diepvries dc van Müller in Holten
  • Blog: ander perspectief elektrisch rijden
  • Multimodale afvalstromen

Inspiratie van...

William van der Aa zit graag 's ochtends vroeg op de fiets om het hoofd leeg te maken. "Doe mij maar een robotje - gaat niet werken", zegt de warehouse-expert.

Openbare laadpleinen

Veel bestaande laadlocaties zijn ongeschikt voor trucks. Maar waar zijn ze dan wel? Er moet nog veel gebeuren. Vier initiatieven lijken kansrijk.

Topvrouw Marlies Janssen

De sociale kant vond ze wel ingewikkeld, toen ze begon bij PostNL. "Ik had nog geen postbroek versleten, zoals ze dat hier zeggen." 

Duurzaam is welkom in Weert

Met een nieuwe, omvangrijke campus zet Weert zich flink op de kaart. De warehouses kunnen op verschillende manieren worden opgeleverd. 

Waterstoftruck van VDL

Truckfabrikant willen ze niet worden bij VDL, maar ervaring opdoen - samen met Toyota en vier logistiek dienstverleners - zien ze wel zitten.

UPDATE

Deventer krijgt inland terminal. Shell verhuurt waterstoftrucks. Meer onderdelen, meer vrachtauto's. Elektrisch transport op eigen terrein. 

Meubels op maat

Hoe breng je maatwerk onder in een standaard proces? Logistiek engineer Chiem van Keijsteren is alle dagen mee bezig bij Leolux. 

Diepvries dc van Müller

Heel anders dan bij gewone warehouses moet een diepvries dc aan bijzondere eisen voldoen. Müller bouwt opnieuw in Holten.

Containerterminal in Tiel

Goede buur is beter dan een verre vriend. Napoleon en Vonk & Co maken dankbaar gebruik van de CTU Rivierenland en de binnenvaart.

Elektrisch perspectief

Denk opnieuw na over het transport vanuit een ander oogpunt als elektrisch rijden zich aandient. Gert-Jan Jonker geeft vier tips. 

Gebaald en gebundeld

Afvalstromen zijn in plastic balen langer houdbaar. Handig om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Pilots over spoor en water slaan aan.

Liever toch het hele magazine in één keer lezen?