Koploper Motrac toont nieuwste warehouse-oplossingen op ICT & Logistiek

Koploper Motrac toont nieuwste warehouse-oplossingen op ICT & Logistiek

Zoekt u een totaaloplossing voor (semi)geautomatiseerde of manueel ingerichte warehouses? Kom dan eens kijken bij Motrac. Ze staan met hun pakket aan oplossingen op de beurs ICT & Logistiek en laten u graag zien wat ze in huis hebben.

Motrac is leverancier voor interne transportmaterialen. “In de breedste zin van het woord. We kunnen volledige warehouses inrichten met stellingen én met trucks en connectiviteittoepassingen. En uiteraard zorgen we ook voor service; we installeren niet alleen, we onderhouden het materiaal desgewenst ook”, zegt Maarten Vaandrager, Sales Director van Motrac. “Op 8 en 9 november staan we op de beurs ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. Met deze beursdeelname leggen wij de nadruk op de rol die Motrac kan spelen bij uw warehousing-processen. We nemen bezoekers van onze stand graag mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze AGV’s, AMR’s en fleetmanagement. Daarnaast zal in onze stand één van onze geautomatiseerde trucks te zien zijn, de Linde L-Matic.”

Totaalaanbieder en centraal aanspreekpunt

Vaandrager benadrukt dat Motrac een expert is in totaalinrichting. “We hebben een ruim assortiment trucks van het premium merk Linde, waaronder volledig geautomatiseerde trucks. Daarnaast hebben we verschillende typen stellingen en connectiviteitsoplossingen. Je kunt bij ons dan ook ‘one-stop-shoppen’ voor je totale magazijninrichting. Dit maakt ons een uitstekende partner in de markt. Bedrijven die nieuw gaan bouwen of herinrichten vinden bij ons alles wat ze nodig hebben.” Motrac is zeer creatief met het vinden van de juiste oplossing voor onze klanten, aldus Vaandrager. “We denken altijd mee met het vinden van de juiste, meest optimale oplossing voor ieder warehouse, of je nu wilt uitbreiden of een bestaand warehouse wilt moderniseren/automatiseren. We zijn een oplossingsgerichte partner die meedenkt met de logistieke (automatiserings-)vraagstukken van onze klant.” Een ander groot voordeel voor klanten is, dat door die totaalaanpak er ook slechts één aanspreekpunt is tijdens de implementatiefase. “Het is niet nodig met verschillende leveranciers zaken te doen, alles verloopt via ons. Dat is wel zo prettig voor de klant.”

Fleetmanagementsysteem

Verder werkt Motrac met een eigen fleetmanagement connect. Dit systeem geeft inzicht in het gebruik van de vloot. Zo is bijvoorbeeld zichtbaar welke chauffeur wanneer op welke truck heeft gereden, of waar welke truck zich op een bepaald moment bevindt. “Met die informatie kun je flinke efficiëntieslagen maken, omdat inzichtelijk is hoeveel trucks er op welk moment tegelijk gebruikt worden. Ook kun je chauffeurs autoriseren om gebruik te mogen maken van een bepaald type truck, of je beperkt een truck, zodat die alleen toegang tot een specifiek deel van het magazijn heeft. Dat komt de kwaliteit en veiligheid van je hele operatie ten goede.” Die veiligheid rond trucks wordt ook steeds uitgebreider met een veelheid van opties die kunnen worden toegevoegd, aldus Vaandrager. “Zo zijn er sensoren die chauffeurs assisteren om aanrijdingen te voorkomen, maar ook kunnen identificeren of er andere trucks of medewerkers zich in de nabijheid van de truck bevinden. Veiligheid op de werkplek staat bij ons centraal.”

Automatiseren is een must

Bedrijven willen en moeten steeds meer optimaliseren en dus automatiseren. Motrac is wat dat betreft een koploper en dat laten ze zien op de beurs ICT & Logistiek. “We vertellen u graag over onze geautomatiseerde producten en andere oplossingen om uw warehouse te optimaliseren. We hebben voor iedere bedrijfsvoering de juiste oplossing en dat laten we graag zien aan het publiek.” Als voorbeeld verduidelijkt Vaandrager: “Bij bestaande processen zou je kunnen kijken wat gestandaardiseerd en repeterend werk is, wat vervolgens geautomatiseerd kan worden. Ook kun je kijken naar complexere automatiseringsvraagstukken in het proces van ontvangst tot aan het verzenden van goederen. We denken graag mee in de mogelijkheden die van toepassing zijn in uw bedrijfsvoering. Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij ons op de stand!”

ICT & Logistiek

Motrac staat op woensdag 8 en donderdag 9 november op ICT & Logistiek en legt hier vooral de nadruk op intralogistiek, automatiseringsoplossingen en fleetmanagement. Wilt u ze bezoeken? Dan zijn ze te vinden in hal 4, standnummer 04.C099A. Registreer alvast via Motrac.nl.

Dit artikel is gesponsord door Motrac.