Nieuw systeem met recyclebare papieren zakken

Nieuw systeem met recyclebare papieren zakken

De vraag naar online aankopen is de afgelopen jaren snel gegroeid. Tegelijkertijd hebben retailers hun fulfilmentprocessen moeten aanpassen om aan nieuwe duurzaamheidseisen te voldoen en de efficiëntie te verhogen, om de productie- en arbeidskosten te beheersen. Het nieuwe papieren zaksysteem Autobag 850SP pakt deze uitdagingen aan met een snelle en hoogwaardige oplossing, die het fulfilment- en verpakkingsproces van postorders stroomlijnt en samenwerkt met het Autobag-assortiment van recyclebare papieren zakken.

De 850SP papieren verpakkingsmachine, die ideaal is voor confectiekleding en andere zachte goederen, is het eerste volledig geautomatiseerde systeem van Autobag dat papieren zakken aanbiedt die geschikt zijn voor recycling, duurzaamheid bevordert en tegelijkertijd de verwerking van e-commerce orders verbetert.
Dit is een primeur voor het merk, dat tot nu toe alleen verpakkingssystemen aanbood in polyethyleen zakken die recyclebaar zijn of pre-consumer gerecyclede materialen bevatten. Door een papieren verbruiksartikel aan te bieden, onderscheidt de 850SP verpakkingsmachine zich van de concurrentie.

Dunne coating

Een 100% papieren zak kan doorgaans niet worden geseald, omdat het sealsysteem een temperatuurgevoelige coating nodig heeft om de zak te smelten en te sealen. Door uitgebreid onderzoek zijn de experts van SEE erin geslaagd om een coating te maken die zo dun is dat hij terug in de papier- en kartonstroom kan worden gerecycled.

Sneller verzenden

Online, just-in-time afdrukken van verzendinformatie op elke papieren zak (via WMS) maakt aparte etiketteerapparatuur overbodig, voorkomt fouten en wachtrijen en versnelt de verzending. Bovendien zijn er de voordelen voor het milieu, met besparingen op materiaal, vereenvoudigde selectieve sortering en geen lijm.

Minder ruimte

De papieren zak voldoet aan alle eisen. Hij neemt minder ruimte in dan golfkartonnen dozen, zowel in magazijnen als in transportwagens, wat lagere ladingen en een kleinere ecologische voetafdruk betekent. Bovendien kan hij na levering worden hergebruikt of gewoon worden weggegooid in de sorteerbak, waar hij heel weinig ruimte inneemt. Het maakt het leven van consumenten niet alleen gemakkelijker, het versterkt ook het imago van een milieubewust en toegewijd merk.

Ultrasnelle prestaties

Het nieuwe systeem, dat niet onderdoet voor zijn voorganger, de 850S, opent, bedrukt en sluit tot wel acht verpakkingen per minuut en garandeert daarbij een sluitkwaliteit. Deze ultrasnelle prestaties worden bereikt dankzij de technologie voor het automatisch openen van zakken, waardoor de operator gemakkelijker en veiliger toegang heeft tot elke voorgeopende zak voor probleemloos laden, terwijl het inline afdrukken van de daaropvolgende enveloppen wachtrijen voorkomt.

Intuïtieve interface

Het systeem vergemakkelijkt het onderhoud en verbetert de productiviteit dankzij een intuïtieve interface die operators toegang geeft tot ondersteunings-, diagnose- en prestatiebeheersystemen. De verpakkingsmachine kan eenvoudig worden geïntegreerd in het netwerk om gecentraliseerde bewaking mogelijk te maken en real-time productiviteitsinformatie te leveren.

Download de brochure voor meer informatie, of kijk op de website.

Dit artikel is gesponsord door SEE.