Magazijncapaciteit optimaal benutten met AI

Magazijncapaciteit optimaal benutten met AI

De vraag naar flexibele en uitvoerbare magazijnoplossingen is prangender dan ooit. Om aan die vraag te voldoen is automatisering essentieel. Benieuwd wat er allemaal voor nodig is om zo efficiënt mogelijk om te gaan met geautomatiseerde workflows en hoe mens en robot optimaal samen kunnen werken? Samen met Element Logic kijken we naar hoe kunstmatige intelligentie bijdraagt aan de automatisering van je magazijn.

Element Logic is gespecialiseerd in kosteneffectieve geautomatiseerde magazijnoplossingen die uniek zijn door de combinatie van hardware -zoals AutoStore, interne transportsystemen, AMR’s en picking robots- met gespecialiseerde software die intern is ontwikkeld door hun eigen experts.

Uitdagingen in de wereld van nu

De afgelopen jaren zijn van grote invloed geweest op de intralogistiek. Ten eerste schoot door de pandemie de vraag naar online aankopen omhoog. Daarop volgde een financiële dip, werd er online minder gespendeerd en zorgde de oorlog in de Oekraïne samen met een aantal natuurrampen voor een tekort aan verschillende producten.

Een andere belangrijke ontwikkeling: in de afgelopen eeuw hebben technologie en automatisering zowel ons professionele als persoonlijke leven veranderd. Meer recent hebben de grootschalige toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) en robotica diverse aspecten van onze samenleving nog verder hervormd.

Samenwerking tussen mens en robot

AI maakt het mogelijk dingen te doen die we ons niet eerder konden voorstellen. Denk aan de introductie van levens-veranderende hulpmiddelen voor mensen met een handicap, aan het ontgrendelen van mobiele telefoons met gezichtsherkenning, of aan services zoals ChatGPT waar we antwoorden vinden op bijna al onze vragen.

Deze technologie heeft ook zijn intrede gedaan in de magazijnwereld. De samenwerking tussen mens en robot blijkt hier een uitzonderlijke klantervaring te kunnen bieden die loyaliteit en mond-tot-mond-reclame stimuleert.

Waar mensen van nature niet gemaakt zijn om de hele dag saaie taken herhaaldelijk uit te voeren, blinken robots daar juist in uit. Tegelijkertijd is het ook belangrijk te benadrukken dat menselijke vaardigheden en competenties nog steeds van cruciaal belang zijn voor een efficiënt en goed draaiend magazijn.

De sleutel tot groei

Het aanpassen aan nieuwe technologieën en samenwerking met robots zorgen voor efficiëntere orderverwerking, hogere productiviteit en daarmee voor betere dagelijkse werkzaamheden in een magazijn. Element Logic helpt klanten deze nieuwe technologieën te begrijpen en te gebruiken om concurrerend te blijven en nieuwe klanten te winnen.

Automatisering met een combinatie van Element Logic’s technologie en software is de sleutel om in deze situatie concurrerend te blijven, te groeien en nieuwe marktaandelen te veroveren.

Ontdek alle voordelen van magazijnautomatisering

Om meer te weten te komen over de impact van automatisering in magazijnen en hoe jouw bedrijf ervan kan profiteren, nodigen we je uit om de volledige whitepaper van Element Logic te lezen.

Hierin lees je onder andere ervaringen van bedrijven als Bildeler.no, alsmeden de toonaangevende Zweedse online apotheek Apotea, komen de Technology Director en Hoofd Digital Transformation van Element Logic aan het woord en ontdek je de vele voordelen van automatisering in magazijnen.

Dit artikel is gesponsord door Element Logic.