Online magazine februari 2023: E-fulfilment

Online magazine februari 2023: E-fulfilment

Drake & Farrell gaat voor een duurzame bedrijfsvoering en wil e-waste voorkomen met circulaire supply chains. Duurzaamheid en e-fulfilment lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Initiatieven als crowdshipping poppen op in Nederland en de term 'bezorgschaamte' behoeft geen uitleg meer. Maar hoe is het nu gesteld met de bezorgschaamte van de Nederlandse consument? Dat en meer in dit nieuwe online magazine van Logistiek.nl.

Elke maand een nieuw online magazine met een ander logistiek thema. Met achtergrondverhalen, video's en foto's.

Dit online magazine gaat over verduurzaming in e-fulfilment.

In dit magazine:

  • Inspiratie van... Marc van het Bolscher
  • Circulaire e-commerce
  • Digital driven? - toch wel
  • Bezorgschaamte? - nee hoor
  • Update e-fulfilment
  • Pon Logistics op online tour
  • Cargobikes komen eraan
  • Autostore met robotarm
  • Whitelabel stadshubs

Inspiratie van... Marc van het Bolscher

Marc van het Bolscher is op zoek naar structuur in de supply chain functies die hij heeft gehad – 33 jaar in vaste dienst bij verladers, nu als zelfstandige.

Circulaire e-commerce

Waarde toevoegen in de keten door het opzetten van circulaire supply chains. Drake & Farrell is begonnen daar stappen in te zetten. “Beter voor iedereen.”

Digital driven? - toch wel

Misschien is crowdshipping wel de meest duurzame bezorgoptie. Het Franse Shopopop komt naar Nederland om lokale winkeliers bij te staan in hun ambities.

Bezorgschaamte? - nee hoor

De samenleving begint zich te roeren. Verzendkosten hoeven niet meer een ‘dealbreaker’ te zijn. Maar retailers moeten wel meer gaan uitleggen.

Update - e-fulfilment

Omzetcijfers vlakken af, de eerste ontslagrondes dienen zich aan. Intussen zijn webshops volop bezig met bezorgopties en -robots; en verduurzamen.

Pon Logistics op online tour

Vanuit een traditionele achtergrond weet de logistiek dienstverlener van het Pon concern zich langzaam aan te bewegen in de richting van e-fulfilment.

Cargobikes komen eraan

Retailers lijken de vrachtfiets als alternatief te hebben geadopteerd, hoewel sommigen toch al weer zijn afgestapt. Wat gaat het worden?

Autostore met robotarm

Unieke combinatie bij een Zweedse online apotheek, waarmee een veel hogere productiviteit haalbaar lijkt te zijn dan manueel.

Whitelabel stadshubs

Meestal zijn stadhubs single-user overslagcentra. Toch lijken er weer meer kansen te zijn voor hubs waar meer webshops gebruik van maken.

Liever toch gelijk het hele magazine lezen?