DB Schenker stelt Bruining aan als nieuwe CEO Benelux

Jaap Bruining is per 9 mei de nieuwe CEO van DB Schenker in de Benelux. Hij zegt van zijn nieuwe werkgever dat het bedrijf zijn pioniersgeest blijft waarmaken en de logistiek en supplychain-branche vormgeeft. “Ik ben er trots op deel uit te maken van deze dynamische en toekomstgerichte organisatie.”
Delen:

Logistiek dienstverlener DB Schenker, die dit jaar zijn 150e verjaardag viert, haalt met Jaap Bruining een ervaren directeur binnen. Bruining heeft ruim twintig jaar managementervaring in de logistiek en supplychain-branche en een sterke operationele achtergrond in 3PL-bedrijven. Na onder andere 11,5 jaar bij Ceva Logistics gewerkt te hebben en ruim een jaar bij Kuehne + Nagel, ging hij in december 2019 naar Coyote Logistics. Zijn opdracht daar was het Europese vasteland veroveren.

Interview

Lees terug hoe Jaap Bruining de doelstelling bij Coyote Logistics, het veroveren van het Europese vasteland, wilde behalen. En waarom zag hij kansen voor het bedrijf, terwijl de markt voor vrachtbrokers overvol leek te zijn?

‘Lege ritten terugdringen dat is wat ons drijft’

Sinds 9 mei is Bruining CEO van DB Schenker in de Benelux. Bruining: “In de afgelopen anderhalve eeuw hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en DB Schenker is uitgegroeid tot een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid, innovatie en digitalisering. DB Schenker blijft zijn pioniersgeest waarmaken en de logistiek en supplychain-branche vormgeven. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze dynamische en toekomstgerichte organisatie.”

DB Schenker in de Benelux

DB Schenker biedt in de Benelux geïntegreerde diensten aan op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, special logistics, contractlogistiek en supplychainmanagement. In de drie Europese landen werken zo’n 4.000 medewerkers in 26 logistieke centra en kantoren.

DB Schenker 150 jaar

Wereldwijd telt DB Schenker ongeveer 76.100 werknemers en meer dan 1.850 locaties in ruim 130 landen. In 2022 viert DB Schenker zijn 150e bedrijfsjubileum.

Dit vind je misschien ook interessant