Soepele logistiek voor kleine bedrijven

Soepele logistiek voor kleine bedrijven

Veel kleine bedrijven staan voor de volgende uitdagingen: zij concurreren met internationale bedrijven die door hun grootte enkele voordelen hebben op het gebied van inkoop- en afzetmarkten. Dit geldt ook en vooral voor de inkoop van transportdiensten. Bij start-ups en kleine bedrijven wordt 'de logistiek' vaak naast alle andere werkzaamheden gedaan. Het digitale platform Saloodo! begint juist hier.

De logistieke start-up heeft zich tot taak gesteld om de transportprocessen van andere start-ups en kleine bedrijven efficiënter te maken. Vaak is er een gebrek aan logistieke kennis – met als resultaat hoge kosten en intensieve tijdsbesteding. Het digitale vrachtplatform Saloodo!, opgericht in 2016 door Deutsche Post DHL Group, combineert de logistieke expertise en infrastructuur van een wereldwijde speler met de flexibiliteit en digitale expertise van een start-up.

Digitaal platform verlaagt kosten en verhoogt efficiëntie

Saloodo! is zowel een online vrachtenbeurs als een digitale expediteur - en daarmee de all-in-one oplossing in de transport- en logistieke sector. In dit verband hebben bedrijven met transportbehoeften het voordeel dat zij met het digitale vrachtplatform alle vrijheid van een neutrale marktplaats hebben en tegelijkertijd genieten van de veiligheid en het gemak van een digitale expediteur. Desondanks hebben verladers en transportbedrijven altijd maar één centrale contract- en contactpersoon - Saloodo! Dit betekent dat alle documenten en informatie van boeking tot betaling in één platform blijven en op ieder moment in realtime beschikbaar zijn.

Registratie en gebruik van Saloodo! is gratis voor verladers als ook voor transportbedrijven. Er worden geen maandelijkse of gebruikersafhankelijke kosten berekend. De klant betaalt enkel de kosten voor zijn geboekte transporten.

Persoonlijke klantenservice ondersteunt gebruikers

Het verzenden van goederen via Saloodo! is heel eenvoudig. Na het inloggen kunt u uw transportopdracht direct op het digitale vrachtplatform plaatsen. Ook voor de gebruikers met weinig logistieke ervaring is het invoeren van transportgegevens snel en eenvoudig. Saloodo! heeft een intelligente verzendingsassistent om de gebruikers te helpen bij het aanmaken van een transportorder.

Voordat de verlader zijn transportopdracht op het platform publiceert, ontvangt hij ook een prijsindicatie voor het betreffende transport. Deze prijsberekening is gebaseerd op een uitgebreide database die op de huidige marktprijs is afgestemd en voortdurend wordt bijgewerkt middels Machine Learning. Hierdoor kunnen klanten de transportprijzen beter beoordelen en weten ze wat ze mogen verwachten.

Zodra de transportopdracht is gepubliceerd, ontvangt de verlader verschillende aanbiedingen van de gecertificeerde transportbedrijven en beslist met welke transporteur hij wil samenwerken. De transportovereenkomst wordt afgesloten doordat de klant op de gewenste aanbieding klikt. Daarna kunnen klanten, of het nu om verladers of transporteurs gaat, op Saloodo vertrouwen! Dit komt omdat de medewerkers van de klantenservice gedurende het gehele transportproces als centrale contactpersonen beschikbaar zijn.

Saloodo! is een allround zorgeloos pakket die bedrijven kunnen gebruiken om hun verzendprocessen te optimaliseren.

Dit artikel is gesponsord door Saloodo!