Record aantal bezoekers LogiMat zagen veel mensen en robots - VIDEO

Record aantal bezoekers LogiMat zagen veel mensen en robots - VIDEO
LogiMat 2023

Opnieuw boekt de beurs LogiMat dit jaar een record. In Stuttgart kwamen meer bezoekers dan vorig jaar, maar ook meer dan in het topjaar 2019. De belangstelling voor geautomatiseerde oplossingen in het warehouse is ongekend hoog.

Vorig jaar overheerste een opgetogen stemming in de tien hallen die de LogiMat in Stuttgart mag klaar zetten voor de professionals in interne logistieke processen. Het mocht weer na twee jaar afwezigheid. Afgelopen week zijn ook de recordcijfers van de editie in 2019 - voor de coronapandemie - gesneuveld en leverde dat opnieuw een uitgelaten sfeer op.

De beursorganisatie telde in drie dagen 62.343 bezoekers, zeker ook voor een niet onaanzienlijk deel uit Nederland, al was dat op laatste dag, Koningsdag, wel een heel stuk minder. De tien hallen waren volledig bezet met 1.563 standhouders, waaronder veel bekende maar toch ook nieuwe partijen, die in dit geweld proberen overeind te blijven. In de video hieronder een paar voorbeelden.

Robotisering op allerlei verschillende manieren

Warehouse automatisering kan op heel veel verschillende manieren. Dat was overduidelijk te zien op de LogiMat, waar zelfs een aparte hal was vrijgemaakt voor robots. Maar ook daarbuiten toonden zowel grote traditionele aanbieders van magazijnsystemen hun oplossingen, als ook veel nieuwkomers afkomstig uit Amerika, het Verre Oosten en diverse Europese landen. Jaarlijks neemt het aanbod toe en het is haast onmogelijk om het onderscheid tussen de verschillende systemen scherp te krijgen.

Technisch gezien zijn de verschillen niet groot, het zit 'm vooral in de besturing en in de organisatie erachter die in staat moet zijn om systemen te implementeren, te onderhouden en waar nodig aan te passen of te repareren. Juist die aspecten zijn op een beurs lastig zichtbaar te maken.
Niettemin doen robotleveranciers hun uiterste best om hun verhaal te brengen. Zes voorbeelden in deze video geven een impressie. Dat zijn Still, Jungheinrich, Inther, TGW, Idealworks en Locus.

Heres Stad

Heres Stad

Hoofdredacteur Logistiek.nl