Delin trekt twee huurders aan voor nieuw DC in Gilze

Logistiek vastgoedontwikkelaar Delin Property doet goede zaken in het Brabantse Gilze. Zowel Trexico Logistics als groothandel Van Assendelft hebben een meerjarig contract getekend voor de huur van twee magazijnunits die onderdeel zijn van een nieuw distributiecentrum dat gevestigd is op een herontwikkelingslocatie in de logistieke hotspotregio Tilburg-Waalwijk.
Delen:

Zowel Trexico Logistics als Van Assendelft huren de units voor de komende tien jaar. Het nieuwe distributiecentrum van 33.500 vierkante meter, dat Delin Property ontwikkelt, is gevestigd op bedrijventerrein De Broekakkers in Gilze, nabij snelweg A58, tussen Breda en Tilburg.

Delin: herontwikkelingstrategie

De oplevering is gepland in november dit jaar. Vanwege de grote vraag naar modern en duurzaam logistiek vastgoed en de grondschaarste hanteert de logistiek vastgoedontwikkelaar volgens eigen zeggen ‘een herontwikkelingsstrategie.’ Dit houdt in dat de huidige ontwikkeling is gebouwd op een brownfieldkavel die de logistiek vastgoedontwikkelaar in 2018 verwierf. De bebouwing, waaronder een pand van Sligro, is inmiddels gesloopt.

Ledverlichting en warmtepomp

Het distributiecentrum is onder meer uitgerust met ledverlichting en een elektrische warmtepomp. Zowel Delin Property als de gebruikers willen het dak voorzien van zonnepanelen om daarmee energiekosten te reduceren.

Trexico: Oost-Europa specialist

Huurder Trexico Logistics is vooral gespecialiseerd op het gebied van logistieke dienstverlening richting Oost-Europa. De logistiek dienstverlener huurt van Delin straks 18.300 vierkante meter bedrijfsruimte, waaronder 17 loading docks, een mezzanine, een kantoorruimte en 103 parkeerplaatsen.

Van Assendelft: kampeerspecialist

Van Assendelft – Hollander Bogaert (VAHB), gespecialiseerd in de import- en exportgroothandel van accessoires voor kamperen, recreëren, outdoor, tuin en buitensport, heeft een overeenkomst gesloten met Delin voor de huur van 13.209 vierkante meter aan magazijnruimte met 12 loading docks, 1.506 vierkante meter mezzanine, 543 vierkante meter kantoorruimte en 88 parkeerplaatsen.