Stow neemt meerderheidsbelang in Franse AMR-specialist

Stow neemt meerderheidsbelang in Franse AMR-specialist

De Belgische magazijninrichter Stow neemt met zijn recent opgestarte robotica-afdeling een meerderheidsbelang in de Franse robot start-up iFollow. Dit bedrijf maakt autonome robots (AMR's) voor het transport van pallets of plastic bakken.

In september 2021 werd door de magazijnstellingen specialist Stow Robotics opgericht. In deze divisie zijn alle bestaande geautomatiseerde oplossingen voor pallets en bakken en aanverwante diensten van het bedrijf ondergebracht.

Stow: uitbreiden robot aanbod

Met die nieuwe businessunit wil Stow volgens eigen zeggen bouwen aan een platform van schaalbare geautomatiseerde oplossingen en investeren in innovatieve technologieën zoals het robot- en softwareaanbod van iFollow.

Franse AMR-specialist

Deze Franse startup, opgericht in maart 2017, is een in Parijs gevestigd roboticabedrijf dat AMR’s (autonome mobiele robots) en een eigen softwaresuite ontwikkelt en op de markt brengt. De huidige vloot van robots en software zijn geschikt voor inzet bij een groot aantal doeleinden, zoals ‘collaborative picking’ en in- en uitgaand transport.

Brede toepassing robots

iFollow versnelt momenteel de commercialisering en inzet van zijn AMR’s en heeft zijn technologie al ingezet in een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën.

Tweede overname Stow

iFollow is de tweede overname van het robotics onderdeel van Stow in minder dan een jaar tijd. In september 2021 nam het West-Vlaamse bedrijf een meerderheidsbelang in de Duitse roboticastart-up Raiser. Dit bedrijf maakt autonome shuttles die kartonnen dozen en plastic bakken uit magazijnstellingen kunnen halen.