DHG koopt terminal op multimodale locatie in Vlissingen

Logistiek vastgoedontwikkelaar DHG heeft recent in Vlissingen een terminal gekocht van 31 hectare. Het multimodale terrein heeft een spooraansluiting en een kade met een diepgang van ruim 13 meter. Ook biedt het terrein ruimte voor 55.000 vierkante meter aan havenloodsen.
Delen:
Verbrugge Zeelandterminal of Sloekade in het havengebied van Vlissingen-oost

De terminal in Vlissingen is gevestigd in de North Sea Port, strategisch gelegen ten opzichte van Antwerpen en Gent. De locatie heeft volgens DHG onder andere als voordeel dat het rechtstreeks bereikbaar is voor zeeschepen.

DHG: centrale ligging terminal

De logistiek vastgoedontwikkelaar ziet veel potentie in deze locatie die vanwege zijn centrale ligging een logistiek knooppunt is, waarlangs goederen gemakkelijk kunnen doorstromen naar alle hoeken van Europa en zelfs naar China.

Combinatie opslag-terminal

DHG ziet in de terminal in Vlissingen verder ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van ruim 100.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed, waarbij combinatie wordt gemaakt met multimodale mogelijkheden van de terminal.

DHG: vierde terminallocatie

Naast Vlissingen heeft DHG ook terminal locaties in portefeuille in Amsterdam, Rotterdam, Oss en Oostermeer.

Multimodale haven

North Sea Port is een multimodale haven met meer dan 1.000 hectare aan bedrijventerrein, dat zich uitstrekt over Nederland en België. De Nederlands-Belgische haven is een belangrijke Europese haven vanwege zijn centrale ligging en maakt deel uit van de vervoerscorridors Rijn-Alpen, Noordzee-Middellandse Zee en Noordzee-Oostzee.