Farma-distributeur Alliance consolideert, 210 banen weg in Meppel

Alliance Healthcare, een van de grootste logistiek dienstverleners gespecialiseerd in opslag en distributie van farmaceutische producten, vertrekt uit Meppel. Het bedrijf vestigt zich in Veghel waar het hoofdkantoor en een distributiecentrum worden gebouwd. Daarmee verdwijnen er 210 banen uit Meppel. Ook vestigingen in Krimpen aan den IJssel en Den Bosch sluiten de deuren.
Delen:

Regionale media in Drenthe en Groningen melden dat het vertrek van Alliance Healthcare uit Meppel noodzakelijk is omdat voor Alloga – de logistiek dienstverleningstak van Alliance – een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd in het Brabantse Veghel.

Artist impression van het nieuwe distributiecentrum dat Alliance Healthcare bouwt voor Alluga, de logistieke dienstverleningstak van de farma-distributeur.

Operationele verbeteringen

Ook andere diensten, zoals het centraal verwerken van recepten en het ompakken en labelen van geïmporteerde medicijnen, verhuizen naar het distributiecentrum in Veghel dat in 2024 operationeel moet zijn. “De markt voor de distributie van farmaceutische producten is sterk in beweging. Klantenwensen veranderen voortdurend en als gevolg hiervan zoeken wij naar operationele verbeteringen om onze logistieke dienstverlening hierop aan te laten sluiten en duurzame groei te realiseren voor onze medewerkers, klanten en patiënten”, zegt Kalman Petro, Managing Director Alliance Healthcare Nederland in een persbericht woensdag.

Een centrale magazijnoperatie

Door het grootste deel van de activiteiten op één locatie te concentreren, kan het bedrijf ook een duurzaamheidsslag maken Petro legt uit: “We kunnen gerichter automatiseren en optimaliseren, we creëren ruimte voor groei en flexibiliteit en kunnen we onze services gewoonweg beter en sneller afstemmen op veranderingen in de markt.” Met de stap naar één centrale magazijnoperatie is de farma-distributeur volgens Petro ‘klaar voor de toekomst’.

Ook sluiting DC in Den Bosch

Het distributiecentrum van Alliance Healthcare in Meppel wordt stap voor stap afgebouwd en zal in 2024 definitief de deuren sluiten. Ook de vestiging in Krimpen aan den IJssel wordt gefaseerd afgebouwd en sluit medio 2024. Ook de activiteiten van in het distributiecentrum in Den Bosch verhuizen naar Veghel. De wijzigingen heeft impact op circa 240 medewerkers, meldt Alliance.

Meeverhuizen personeel

De 210 medewerkers van het distributiecentrum in Meppel is aangeboden om mee te verhuizen naar de nieuwe vestiging in Veghel, maar directeur Kalman Petro begrijpt dat dit een lastige zaak is vooral ook omdat Veghel meer dan 150 kilometer verderop ligt. “Ik ben mij bewust van de impact die de verhuizing op onze medewerkers en hun gezinnen heeft”, zegt Petro, die, zo meldt RTV Drenthe, zelf naar Meppel ging om het slechte nieuws te brengen aan het personeel.

Chauffeurs blijven in Meppel

De 55 chauffeurs van Alliance in Meppel blijven in dienst en kunnen ook Meppel blijven aanhouden als standplaats. Zij blijven medicijnen en andere medische producten distribueren vanuit Meppel, maar krijgen de toeleveringen nu vanuit Brabant.
Ook blijft het hoofdkantoor van Alcura in Meppel gevestigd. Dit bedrijf is een onderdeel van Alliance en verzorgt onder meer incontinentie- en diabetesproducten. Op dat kantoor werken meer dan 150 mensen.

Dit vind je misschien ook interessant