Webinar: De toegevoegde waarde van inzichtelijke data bij transportplanning

Webinar: De toegevoegde waarde van inzichtelijke data bij transportplanning

Leveringen moeten steeds sneller en efficiënter gepland worden. Het is daarbij van belang inzage te hebben in een correcte uitvoering van de ritten. Dit om alle stakeholders in de keten goed en real-time te kunnen informeren over het verloop van de levering, inclusief de eindklant. Welke rol kan inzichtelijke data spelen?

In het gratis Simacan-webinar ‘Using data to reduce the costs of transportation’ gaat het over de rol van data en kunstmatige intelligentie bij een efficiëntere 5-sterren bezorgervaring. Bent u erbij op donderdag 24 juni?

Hoe is het mogelijk om, met behulp van data, het aantal transportkilometers efficiënter en effectiever inzetten, maar toch de levering aan de klant optimaliseren? En ervoor zorgen dat deze op tijd is? Data zijn op zichzelf van weinig toegevoegde waarde en zelfs vrijwel onbruikbaar. Waardevolle informatie ontstaat pas als we de data verwerken, met elkaar in verband brengen en analyseren. Nieuwe inzichten ontstaan door trends, patronen en onderlinge relaties in data inzichtelijk te krijgen.

Optimalisatie van planning

Door gebruik van het Simacan Platform is men volledig op de hoogte van onverwachte situaties tijdens transport operaties. De informatie uit het platform kan vooraf (pre-trip) worden gebruikt voor het maken en optimaliseren van planningen. Maar ook om ‘en route’ (on-trip) in te kunnen springen op vertragingen of andere niet-geplande onvolkomenheden.

Waardevolle inzichten ontstaan vaak post-trip door het analyseren van al gereden trips. Deze kunnen leiden tot betere beslissingen bij nieuwe planningen en, uiteindelijk, tot betere resultaten. Het einddoel daarbij is om niet alleen te begrijpen wat reeds heeft plaatsgevonden, maar ook om de beste inschatting te kunnen geven van wat er in de toekomst kan gebeuren. Dit is mogelijk door gebruik te maken van onder andere historische data uit het platform, maar ook analytische trends en externe wetenschappelijke, economische en locatie gerelateerde gegevens.

Interne en externe data

Een slim, open en leveranciersonafhankelijk cloudplatform zorgt er voor dat de aangeleverde planning geoptimaliseerd wordt, voldoet aan alle restricties en betrouwbaarder is door gebruik van data over wegversperringen en verkeersdrukte. Door interne data te combineren met externe data, zoals verkeersinformatie, kan de aankomsttijd van ladingen met grote zekerheid worden voorspeld. Door het bieden van deze flexibiliteit en zekerheid is het mogelijk meer waarde toe te voegen aan het transport dan voorheen.

Voorspellen van ETA

Naast een goede planning is meer transparantie uitermate belangrijk. Waar bevinden zich op dit moment de uitgereden vrachtwagens en wat is de verwachte aankomsttijd, de Estimated Time of Arrival (ETA)? Is die nog steeds conform planning? Middels het platform worden veranderde tijden automatisch aan iedereen in de keten kenbaar gemaakt, waardoor handmatig contact over wijzigingen niet meer noodzakelijk is.

Zichtbaarheid van ETA’s kan de waarde van een toeleveringsketen verhogen”

Zichtbaarheid van ETA’s kan de waarde van een toeleveringsketen verhogen: een verschuiving van ‘reactief’ naar ‘voorspellend’. Het delen van een verwachte aankomsttijd geeft klanten inzicht in hun zending. En het helpt verladers om verwachtingen te managen en ervoor te zorgen dat leveringen (alsnog) op tijd bezorgd worden.

Webinar: Using data to reduce the costs of transportation

Het belang van data van een efficiënt en toekomstbestendig transport groeit. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, de goederenstromen zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen en door te streven naar een 5-sterren bezorgervaring, is beschikbaarheid van relevante informatie cruciaal.

Wilt u ook weten hoe u de stap moet zetten van potentie naar concrete voordelen van het gebruik van data? Neem dan deel aan ons Engelstalige webinar ‘Using data to reduce the costs of transportation’. Dit vindt plaats op donderdag 24 juni om 14.00 uur (EST). We gaan hierin de uitdaging aan die ons werd voorgelegd door het Britse logistieke bedrijf Gist. Zij stelde ons de vraag hoe data kan helpen om transportprocessen te optimaliseren.

U registreert zich hier voor deelname aan het webinar op onze website. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Dit artikel is gesponsord door Simacan