Hoe fleetmanagement de kosten voor logistieke bedrijven vermindert

Hoe fleetmanagement de kosten voor logistieke bedrijven vermindert

Gebruik maken van systemen voor fleetmanagement is eigenlijk een must in de wereld van de logistiek tegenwoordig. In een wereld waar geconcurreerd wordt op prijs, is elk kostenvoordeel er immers één. Door nog meer grip op de vloot aan voertuigen te hebben, is dat voordeel te boeken. Het is daarom juist interessant om naar een aantal punten te kijken die hier een rol in spelen. Op die manier kunt u als ondernemer in de logistiek uw klanten net iets meer bieden.

1. Besparen op brandstof

De belangrijkste besparing is zonder twijfel te vinden op het gebied van de brandstofkosten. Met dank aan systemen zoals Webfleet Solutions is altijd de kortste route te vinden, ongeacht het begin- en eindpunt. Dit betekent dat er minder kilometers gereden hoeven te worden.

Door de kortste route te kiezen zal er bespaard worden op het aantal gereden kilometers. Op die manier is al snel veel minder brandstof nodig voor het vervoer. Deze besparing is ook direct door te rekenen naar klanten.

2. Minder kosten voor onderhoud

Natuurlijk zullen voertuigen altijd onderhouden moeten worden. Dat neemt niet weg dat altijd de beste route nemen op de lange termijn voor veel minder kilometers en veel minder lastige situaties hoeft te zorgen. Met als voordeel dat de voertuigen ook veel minder snel slijten en er dus minder onderhoud nodig is.

Hoe langer het systeem wordt gebruikt, hoe groter het voordeel zal zijn. Dit kan er ook voor zorgen dat u de prijzen voor de logistieke werkzaamheden goed kunt verlagen en dus voordeel kunt bieden.

3. Altijd de beste oplossing kiezen

Een voertuigvolgsysteem biedt ook veel informatie voor werkplanners. Die informatie kan op allerlei momenten van grote waarde zijn. Zo is bijvoorbeeld altijd de juiste medewerker te vinden voor elk project. Wie het dichtstbij is, kan het snelst het werk uitvoeren. Dit scheelt in de kosten vanwege de kortere rijtijd.

Bovendien krijgt u dan ook veel meer gedaan in dezelfde tijd. Dit is niet direct een besparing, maar wel een manier om veel meer te verdienen met de werkzaamheden die u doet. Dat weegt ook sterk mee.

4. Meer doen met minder arbeid

Een laatste manier om de kosten te besparen, is te vinden in het terugdringen van de overheadkosten. Onder overheadkosten vallen alle kosten die nodig zijn om een bedrijf te laten draaien. Helaas kan dit budget dus niet aan productiekosten besteed worden.

Door fleetmanagement in te zetten kunnen interne processen effectiever uitgevoerd worden. Efficiënter werken zorgt voor lagere overheadkosten. Er zijn tenslotte minder mensen nodig om dezelfde hoeveelheid werk uit te voeren.

Dit artikel is gesponsord door Webfleet Solutions