Spitsstrook A73 wordt logistiek- en transportbaan

Spitsstrook A73 wordt logistiek- en transportbaan

Spitsstrook A73 is vanaf 1 januari 2025 alleen nog toegankelijk voor geaccrediteerde koeriersdiensten. Het overige verkeer gaat terug naar de originele rijstroken.

- Tekst komt van Allshoes -

Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar we hebben wel je aandacht. Wat wel op feiten berust, is dat de logistieke industrie explosief is toegenomen door onder andere e-commerce. De huidige omvang van de sector bedraagt zo’n 750.000 banen, maar onderzoek van Stec Groep toont aan dat er tot het jaar 2030 ruim 350.000 nieuwe logistiek medewerkers nodig zijn.

Verkeerd schoeisel

Nieuw en ervaren, jong of oud; het comfort van medewerkers begint al bij de schoenen. In Nederland loopt een groot deel van de logistieke branche rond op overgekwalificeerd schoeisel; de schoenen zijn te zwaar, hebben geen goede pasvorm en passen niet bij de werkzaamheden waarvoor ze zijn aangeschaft. Lichtere schoenen met een betere pasvorm en, ook niet geheel onbelangrijk, een sportievere stijl zijn te vinden in het S1P segment: gekwalificeerd voor de specifieke eisen in de logistieke sector én comfortabel voor de drager om de werkdruk beter op te kunnen vangen.

Als werkgever ontkom je er bijna niet aan wanneer je het comfort van je medewerkers vooropstelt; minder verzuim betekent immers betere prestaties. Omringende landen zoals Duitsland en Denemarken hebben de omslag reeds gemaakt, daar is het S1P segment bijna net zo hard is gegroeid als de logistieke industrie zelf.

Lees meer over