Reduceer loopafstanden in uw magazijn en werk sneller

Reduceer loopafstanden in uw magazijn en werk sneller

Een efficiënt en productief magazijn is uiterst belangrijk. Een snelle en efficiënte werking heeft een grote invloed op de motivatie van uw werknemers, de capaciteit van uw magazijn, de snelheid van uw processen en uiteindelijk ook op de klantentevredenheid. Daarom moeten de processen binnen een magazijn zo vlot en eenvoudig mogelijk verlopen.

Compactere opslag

Door uw voorraad compacter op te slaan kan u van verschillende voordelen genieten. Niet alleen wordt er plaats bespaard, maar omdat uw goederen dichter bij elkaar liggen, worden loopafstanden ook gereduceerd. Hierdoor kunnen medewerkers sneller en ergonomisch werken. Met andere woorden, een compacte opslag kan leiden tot verbeterde efficiëntie, kosten besparingen, hogere productiviteit en een verhoogde motivatie van uw werknemers.

Zowel grote als kleine magazijnen kunnen vaak nog geoptimaliseerd worden. Er kan heel wat plaats bespaard worden met schuifladenstellingen, palletladen, Storeganizers of verticale liften. In een klassieke stelling is er namelijk vaak te veel grijpruimte voorzien tussen de producten en het legbord er boven. Bovendien wordt de diepte bij een stelling vaak niet optimaal benut.

H.Essers reduceerde de looptijd in hun magazijn met behulp van Storeganizers. Dankzij de efficiënte en compacte opslag in hun bestaande stellingen, werd de afstand tussen de producten verkleind. Bovendien zijn de producten nu overzichtelijk opgeslagen, waardoor ze sneller gevonden worden.

Breng goederen tot bij uw medewerkers

De makkelijkste manier om loopafstanden te reduceren, is door de goederen tot bij uw medewerkers te brengen. Een Modula lift slaat uw goederen niet alleen enorm compact op, de lift zorgt er ook voor dat de orderpicker zich niet meer hoeft te verplaatsen. De lift werkt volgens het goods-to-man principe en gaat de goederen tot bij de orderpicker brengen. De magazijnmedewerker hoeft enkel aan te duiden of te scannen wat hij nodig heeft en binnen enkele seconden staat het product voor hem klaar. De loopafstand wordt dus gereduceerd tot een absoluut minimum. Een orderpicker kan makkelijk twee of meerdere liften bedienen en heeft zo duizenden producten binnen handbereik. Hij hoeft zich dus enkel tussen de liften te verplaatsen, wat doorgaans om slechts een paar meters gaat.

Vanas integreerde interne transportsystemen en Modula liften bij BUS industrial tools om de productiviteit te verhogen. Door de externe werkopening aan de liften, kan de lift een tweede lade klaarzetten als de medewerker nog aan het orderpicken is. Doordat de lades snel wisselen kan er dubbel zo snel gewerkt worden. In piekmomenten kan een medewerker tot 400 lijnen per uur verwerken aan de liften.

Automatiseer de verplaatsing van producten

Een andere manier om loopafstanden te reduceren is door te werken met rollenbanen. Daarbij gaan de producten door het magazijn verplaatst worden op rollenbanen en dienen de medewerkers de afstanden niet meer te overbruggen. Rollenbanen kunnen op twee manieren gebruikt worden om loopafstanden te reduceren.

  • Doorrolstellingen: In deze stellingen zijn rollenbanen geplaatst die in een lichte helling staan. De dozen rollen hierdoor naar voren. Producten worden aan de achterkant aangevuld, terwijl de orderpickers vooraan de producten verzamelen.
  • Een intern transportsysteem: Hierbij worden verschillende conveyors gecombineerd om de verplaatsing in uw magazijn volledig te automatiseren.

Bij een intern transportsysteem worden de loopafstanden gereduceerd door het intern transport tussen de verschillende pickzones en de verpakkings- of consolidatiezone te vermijden. Naast de loopafstanden die hiermee geminimaliseerd worden, is het pickproces ook effectiever omdat de magazijnmedewerkers geen extra handelingen hoeven te doen om de orders naar de juiste zones te brengen. Het rollenbaan systeem en de software zorgen dat dit zo effectief mogelijk verloopt, geheel automatisch dus.

Omoda

Omoda plaatste een intern transportsysteem van Vanas. Dankzij de combinatie van rollenbanen en sorters kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Dagelijks kunnen er duizenden orderlijnen verwerkt worden. Omdat de logistieke flows geautomatiseerd zijn, is de werkwijze makkelijker. Hierdoor verliezen werknemer ook geen tijd en kan er sneller gewerkt worden.

De loopafstand heeft een grote impact op de snelheid waarmee orders verwerkt worden. Dit heeft direct invloed op uw kosten, de motivatie van uw medewerkers en de klantentevredenheid. Dus hoe minder tijd de magazijnmedewerker kwijt is aan lopen en zoeken naar het te picken artikel, hoe effectiever de magazijnmedewerker zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Wilt u meer weten over hoe loopafstanden en -tijd gereduceerd kunnen worden? Ontdek alle mogelijkheden in deze whitepaper rond de impact van loopafstanden in een magazijn.

Dit artikel is gesponsord door Vanas.