nieuws

Shopify bouwt eigen fulfilmentnetwerk

Supply chain 1321

Shopify bouwt aan een netwerk van fulfilmentcentra voor gebruikers van zijn webwinkelsoftware. Aangesloten webshops kunnen van die centra stukjes huren om hun pakketjes te versturen.

Shopify bouwt eigen fulfilmentnetwerk

Shopify wil pakketjes binnen twee dagen in 99 procent van de Verenigde Staten kunnen bezorgen en huurt hiervoor opslagruimte in verschillende steden. Aangesloten webwinkels kunnen daar stukjes van huren om de pakketjes te versturen.

Betaalbare technologie

Het bedrijf gaat de komende jaren ruim 1 miljard dollar investeren om het netwerk op te bouwen, zo melden diverse media. Mede door de inzet van machine learning maakt Shopify naar eigen zeggen fulfilment-systemen en technologie beschikbaar en betaalbaar, ook voor kleinere bedrijven.

Lees ook: E-fulfilment: dit is het – dit zijn de feiten

Shopify in Nederland

Shopify is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke wereldwijde aanbieder van e-commerce software. Sinds kort richt het bedrijf zich ook op Europese markten en ook op Nederland, waar Shopify een paar duizend gebruikers heeft. Vorige maand werd ook het betalingssysteem Shopify Payments in Nederland geïntroduceerd.

Lees ook: Zalando wil de Shopify van de fashion worden

Dit artikel is gesponsord door Shopify. 

 

Reageer op dit artikel