nieuws

Officieel startsein voor nieuwbouw Toyota Material Handling

Warehousing

De eerste stap voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand voor Toyota Material Handling Nederland is op maandag 7 mei gezet. Bij de bouwplaats langs de A12 werd het startsein voor de bouw voor het nieuwe onderkomen gegeven. De officiële handeling werd verricht door Gé Kleuver, de langst dienende medewerker van het bedrijf.

Officieel startsein voor nieuwbouw Toyota Material Handling
Officieel startsein voor nieuwbouw Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Nederland (TMHNL) is een leverancier in Nederland op het gebied van vorkheftrucks en magazijntrucks.

 

In het nieuwe bedrijfspand worden twee, nu nog verspreid over Ede, gelegen vestigingen samengevoegd. De groeiende activiteiten maken een efficiëntere huisvesting noodzakelijk. De nieuwe zichtlocatie en de opvallende architectuur dragen bij aan de herkenbaarheid van het bedrijf. TMHNL biedt momenteel werkgelegenheid aan 310 werknemers waarvan 120 op de nieuwe locatie werkzaam zijn.

 

Duurzaam pand

Duurzaamheid komt op allerlei manieren terug in het pand. Opvallend architectuurkenmerk van het nieuwe gebouw wordt de industriële cortenstalen gevel aan de A12.

 

TMHNL past diverse duurzaamheid aspecten toe, zoals PV-cellen op het dak (zonnecellen) voor opwekking van elektrische energie, RVW-installatie (lucht-lucht verwarming en koeling) en energiebesparende sturingssystemen. "Alle producten van Toyota en BT zijn ontworpen met het oog op een minimale milieubelasting bij productie, gebruik en verwijdering. Dus ook ons nieuwe gebouw levert door de diverse duurzaamheidsmaatregelen  hierbij een bijdrage", aldus Pank Hertsenberg, algemeen directeur.

 

De oplevering van het bedrijfspand staat gepland voor eind 2012/begin 2013. Het bedrijfspand is ontworpen door Rempt van der Donk Architecten. De bouw wordt uitgevoerd in samenwerking met Bruil Bouwbedrijf Ede.

 

Bekijk ook de artist impression en het artikel over de nieuwbouw van Toyota in het februarinummer van Logistiek Magazine.

Reageer op dit artikel