artikel

Huuskes reduceert fouten met pick-to-cart

Warehousing 2268

Huuskes reduceert fouten met pick-to-cart

Levensmiddelengroothandel Huuskes heeft geïnvesteerd in logistieke automatisering. De groothandel heeft Pick to Cart en een nieuw WCS aangeschaft.

Huuskes heeft een pick-to-cart oplossing en Warehouse Control System geïmplementeerd voor het verzamelen van ruim 50.000 verpakte maaltijden per week voor zorgorganisaties. Met deze logistieke automatiseringsoplossing is de kans op fouten tot een minimum gereduceerd en tevens de efficiency van het orderpicken aanzienlijk verhoogd.

Kans op fouten voor klanten uitsluiten

Het bedrijf ontzorgt klanten met zo’n 800 medewerkers en een assortiment van ruim 35.000 artikelen, vanuit vestigingen in Enschede, Nijkerk, Beuningen, Winschoten, Apeldoorn en Oldenzaal. Om de kans op fouten uit te sluiten, is overgestapt op een nieuw orderverzamelsysteem. Huuskes heeft gekozen voor  pick-to-cart en Warehouse Control System (WCS) van Actemium.

Lees ook
Aansturing van mechanisatie: WCS of WMS?

Digitaliseren en orderpicken

Het bedrijf levert wekelijks 50.000 verpakte maaltijden zorginstellingen en particulieren. Orderpicking ging voorheen handmatig via papier. Tijdrovend en foutgevoelig. Niels Velthuis, chef portioneer bij Huuskes: “Nu kunnen we twaalf orders tegelijk picken in één kar. Omdat daarbij automatische controles worden uitgevoerd via een ‘pick-to-light’ identificatie en na voltooiing van de verzamelde orders, is onze kans op het maken van fouten vrijwel uitgesloten.”

Lees ook
Huuskes implementeert voice en pick to light systeem

Reductie pickfouten

Na drie maanden is het aantal pickfouten al aanzienlijk gedaald en de efficiency verhoogd. “Wij verwerken momenteel dezelfde hoeveelheid maaltijdorders met één orderpicker minder.” Verhoogde flexibiliteit is een ander pluspunt.

24 pick to light modules

Huuskes gebruikt 6 pickkarren uitgerust met 24 ‘pick-to-light’ modules, een labelprinter en twee accu’s, aangestuurd vanuit Actemium’s WCS-software. Met de WCS-functionaliteit is Huuskes in staat orders te batchen en in zelf te definiëren pools te verdelen, bijvoorbeeld op route, leverdatum of andere criteria.

Zie ook
Pick to Cart pakt goed uit voor Menlo

Lessons learned

Wat geleerde lessen betreft is het belangrijk om de volledige ICT-omgeving goed in kaart te brengen voordat je papiergestuurde processen gaat digitaliseren, adviseert Velthuis. “Tenslotte is het belangrijk deelprojecten goed te bewaken, zoals bij ons de levering van nieuwe magazijnstellingen.”

 

Reageer op dit artikel