nieuws

Toyota en BT samen de grootste

Home

Toyota en BT zijn definitief één bedrijf geworden. De naam van de nieuwe onderneming is Toyota Material Handling Nederland (TMHNL). De onderneming is met de samenvoeging in één klap de grootste leverancier in Nederland op het gebied van intern transportmaterieel met een complete range producten en diensten onder één dak.

Toyota en BT samen de grootste
Toyota BT directie

Het gezamenlijke marktaandeel in Nederland komt daarmee volgens Pank Hertsenberg op 25 procent. “Onze doelstelling is om de komende jaren door te groeien naar 30 procent.” De dagelijkse leiding bestaat uit Algemeen directeur Pank Hertsenberg, ondersteund door commercieel directeur Ralph Cox, After Sales directeur Wim Vos en financieel directeur Theo Herr. De Japanner Toshiro Ishihara, vice-president van Toyota material handling heeft de supervisie over het geheel.

 

Netwerk

Het hoofdkantoor in Ede (BT) vormt een logistieke spil met de vestiging in Waddinxveen (Toyota). De keuze voor het hoofdkantoor in Ede is enkele gemaakt op basis van de personeelsaantallen. De verkoop- en serviceactiviteiten voor de merken BT en Toyota verlopen via de eigen, landelijk opererende, organisatie van Toyota Material Handling Nederland en via een netwerk van regionale dealers.

 

Reageer op dit artikel