nieuws

Werknemers in de logistiek, hoe te verzekeren?

carrière & mensen 611

Werkzaam in logistiek of in transport? Dan betekent dit dat je op werkdagen in de weer bent met logistieke handelingen zoals distributie en overslag, inslag en uitslag, maar ook met vervoer. Zoals bekend zijn aan deze werkzaamheden risico’s verbonden. Een verzekering kan soelaas bieden.

Werknemers in de logistiek, hoe te verzekeren?

Het is niet bepaald een prettig gevoel geeft als je nooit weet wanneer er iets kan of gaat gebeuren. Om toch een beetje zekerheid in te bouwen kan een verzekering worden afgesloten. Dit sluit weliswaar geen ongelukken of schade uit, maar wel de kans op een hoog eigen risico of opdraaien voor de kosten als gevolg van een ongeluk.

Het beschermen van je bezittingen

Als je kostbare bezittingen hebt binnen het bedrijf of privé is het begrijpelijk deze zo goed als mogelijk te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Door deze bezittingen is het immers vaak mogelijk om de zaken te doen die je wilt. Een mooi voorbeeld hiervan is de auto. Wil je risico zo veel mogelijk uitsluiten en met meer zekerheid de weg op gaan? Dan helpt een allrisk autoverzekering daarbij.

Allrisk dekking

Bij afsluiten van een allrisk autoverzekering geldt de dekking die relatief het meest uitgebreid is. Maar wat is een allrisk autoverzekering nu eigenlijk? Het komt eigenlijk neer op een verzekering die dient als een aanvulling op de WA. Een ander woord voor allrisk is ook wel Volledig Casco. Behalve een aanvulling op de WA, vult allrisk de Beperkt Casco Autoverzekering ook aan. Door deze verzekering af te sluiten wordt iedere vorm van schade vergoed. Denk hierbij aan schade die wordt aangericht bij anderen, maar ook aan schade aan de eigen auto. Deze wordt zelfs vergoed als de schade aan auto veroorzaakt is door eigen schuld.

Toch blijft een aantal zaken over waarvoor je niet verzekerd bent. Dit is onder andere de schade aan persoonlijke eigendommen en aan jezelf. Daarnaast ben je niet verzekerd tijdens het laden en lossen. Ook als er schade aan de wagen veroorzaakt wordt door een bestuurder die geen toestemming heeft om in je voertuig te rijden, geldt de dekking niet.

Premieberekening

Hoe de premie voor de autoverzekering berekend wordt ? Dit is vrij simpel. Jaarlijks wordt er gekeken welke dekkingen je gekozen hebt. Ook worden persoonlijke gegevens zoals leeftijd en woonplaats meegenomen. De verzekeringsmaatschappij beoordeelt bepaalde kenmerken van de auto en hoeveel schadevrije jaren er op dat moment zijn. Het totaalplaatje dient als basis voor de te betalen premie voor de allrisk autoverzekering.

Dit artikel is gesponsord door Allsecur.

Reageer op dit artikel