Slimme camera's laat logistiek dienstverleners effectiever werken én besparen

Slimme camera's laat logistiek dienstverleners effectiever werken én besparen

Met slimme camera- en videotechnologie zijn logistieke processen effectiever én veiliger te maken. Hoe? Dahua zet het hier op een rij ...

Camerasystemen helpen bijvoorbeeld bij het effectiever plannen van docks en verbeteren de veiligheid in distributiecentra. Centraal hierbij staan video-centrische slimme IoT-oplossingen, waarmee goederen sneller zijn te vinden, de veiligheid in en om dc’s verbetert en waarde is toe te voegen aan processen.

Snelle technologische ontwikkeling

Enerzijds schreeuwt de logistieke sector om een verbetering van de lage marges, anderzijds zijn bedrijven in de sector gedwongen om te investeren in slimme tools. Bijvoorbeeld vanwege TAPA-certificeringen. Toch is er wel degelijk een verschil tussen de slimme tools van vijf tot tien jaar geleden én die van vandaag de dag.

4K camera’s voorzien van AI

De kwaliteit van moderne camera’s - zoals die van Dahua - is inmiddels veel beter dan jaren geleden. De analoge camera van destijds kan niet tippen aan de moderne 4K-camera’s. Aan die laatste zijn bovendien AI-functies toegevoegd, waardoor de technologie aansluit bij waar logistieke ondernemers nu behoefte aan hebben: effectiever werken zonder daarbij meer geld uit te geven.

5 te verbeteren processen

Logistiek dienstverleners zijn gedwongen om processen continu effectiever te maken. Verzekeraars eisen een bepaald preventieniveau, terwijl bedrijven zelf waarde willen toevoegen. Er zijn vijf processen die nadrukkelijk te verbeteren zijn met security & management technologie. Deze vijf processen zijn met één geïntegreerd systeem te monitoren en verbeteren:

  • Warehouse security
  • Diefstalpreventie
  • Pakket tracking
  • Dock management
  • Mobiele oplossingen

Veiligheid – preventie - efficiency

De belangrijkste voordelen van een investering in een security & management oplossing, zoals die van Dahua, zijn te vinden op het gebied van veiligheid/beveiliging, diefstalpreventie en operationele efficiency. Distributiecentra vormen magneten voor kwaadwillenden van binnen én buiten de organisatie, bijvoorbeeld omdat er goederen van hoge waarde liggen opgeslagen. De operationele efficiency van menig logistiek terrein is te verbeteren omdat processen onvoldoende op elkaar aansluiten.

Met videotechnologie voorzien van bijvoorbeeld AI zijn de inefficiencies eenvoudiger te detecteren. Aanvullend is het dankzij moderne videotechnologie makkelijker om te voorkomen dat pakketten zoekraken of zoekgeraakte pakketten sneller terug te vinden.

Slimme security & management betaalt zich terug

Onder druk van verzekeraars kiezen logistiek dienstverleners steeds vaker voor slimme security & management oplossingen. Die moeten zich uiteraard terugverdienen. Bijvoorbeeld door het voorkomen van schade als gevolg van zoekgeraakte pakketten. Of door slimme camera’s die sneller dan rookmelders zien of ergens abnormale temperaturen voorkomen. Daarnaast verlagen investeringen in slimme security & management technologie verzekeringspremies.  

Oneindig veel voordelen

De energie en het geld dat Dahua in onderzoek en ontwikkeling steekt, betalen zich snel uit voor logistieke gebruikers. Is het niet in de vorm van diefstalpreventie, dan wel in het voorkomen van zoekrakende pakketten.

Chen: “Als logistiek dienstverlener kun je het niet permitteren om twee weken te zoeken naar een pakket. Kies je voor Dahua, dan voer je een pakketnummer in én weet je binnen tien seconden waar het is. De mogelijkheden zijn oneindig, tot aan het waarschuwen van medewerkers aan toe die zonder veiligheidskleding rondlopen.”

Contact person: Liz Wei, Dahua Vertical Sales Manager, liz.wei@dahuatech.com

Dit artikel is gesponsord door Dahua.