video

Dagvoorzitter Donatello Piras over de Summit Logistieke Hotspots 2018 (video)

Warehousing 932

Dagvoorzitter Donatello Piras over de Summit Logistieke Hotspots 2018 (video)

De voorbereidingen voor de Summit Logistieke Hotspots zijn in volle gang. Dagvoorzitter Donatello Piras geeft in een video alvast een vooruitblik op de derde editie van de Summit die dit jaar plaatsvindt in Lelystad en garant staat voor tal van inspirerende discussies rondom het centrale thema: De juiste mensen, de juiste locatie.

Net als voorgaande jaren wordt de Summit Logistieke Hotspots afgetrapt met een paneldiscussie onder aanvoering van dagvoorzitter Donatello Piras en sidekick Heres Stad, hoofdredacteur van Logistiek. Deze discussie staat in het teken van het personeelstekort in de logistieke hotspots, duurzaam bouwen en synchromodaliteit. Over deze thema’s gaan Lóri Tavasszy, Professor Freight and Logistics aan de TU Delft, Onno Vermooten, directeur Werkgroep Lelystad en Stefan van Uffelen, directeur Madaster Foundation en Programma manager MVO Nederland met elkaar in discussie.

Magazijnpersoneel voor Inditex

Tavasszy zal meer vertellen over de wijze waarop regio’s efficiënter kunnen omgaan met de beschikbare transportmodaliteiten en Onno Vermoten legt uit voor welke uitdaging de logistieke hotspot Almere-Lelystad staat bij het werven van 400 werknemers die aan de slag gaan in het mega-distributiecentrum van de Spaanse kledinggigant Inditex. Stefan van Uffelen (voormalig directeur van de Dutch Green Building Council en een van de grote aanjagers van BREEAM-certificering van logistiek vastgoed) geeft een beeld van de laatste trends op het gebied van het duurzaam bouwen van distributiecentra en op welke wijze zowel bestaande als nieuwe dc’s van ‘het gas af moeten’ in de toekomst.

Huldiging West-Brabant: logistieke hotspot nummer 1

Aansluitend kunnen de deelnemers aan de summit met elkaar discussiëren aan tafels over 10 thema’s. Sluitstuk vormt de huldiging van West-Brabant dat vandaag is gekozen tot Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. Meer weten over de uitslag van de verkiezing? Vraag dan gratis de digitale of papieren versie aan van de poster met daarop de ranking van 28 logistieke hotspots.

Video

Reageer op dit artikel