video

Summit Logistieke Hotspots 2017: de aftermovie (video)

Warehousing 2045

Summit Logistieke Hotspots 2017: de aftermovie (video)

De tweede editie van de Summit Logistieke Hotspots vond afgelopen dinsdag plaats in Dordrecht. De summit stond in het teken van thema’s als de invloed van circulaire economie op logistiek vastgoed, synchromodaliteit en locatiekeuzes.

Het decor van de summit Logistieke Hotspots afgelopen dinsdag was een hagelnieuw dc op bedrijventerrein Dordtse Kil 3, dat Hercuton begin april opleverde. De summit werd afgetrapt met een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Martijn de Greve (BNR Nieuwsradio) en Heres Stad, hoofdredacteur van vakblad Logistiek.

Invloed circulaire economie

Het panel, bestaand uit Jeanet van Antwerpen, directeur van Schiphol Area Development Company (SADC), Bart Kuipers (haveneconoom aan de Erasmus Universiteit) en Kees Verweij (Buck Consultants International en columnist van logistiek.nl).

De drie gingen in discussie over thema’s als de invloed van circulaire economie op logistiek vastgoed, synchromodaliteit en de uitdagingen die verladers en logistiek dienstverleners hebben bij de locatiekeuze voor vestiging van nieuwe operaties in logistieke hotspots.

Uiteenlopende themadiscussies

Aansluitend vonden er diverse tafelsessies plaats waar door de deelnemers aan de summit volop gediscussieerd werd over thema’s als publiek private samenwerking, beschikbaarheid van personeel in logistieke hotspots, opslag gevaarlijke stoffen, stedelijke distributie en multifunctionaliteit van distributiecentra in relatie tot e-commerce.

Diverse logistieke hotspot prijzen

Sluitstuk van de goed bezochte summit vormde de huldiging van Logistieke Hotspot nr. 1 West-Brabant. Ook Venlo-Venray, Tilburg-Waalwijk en Regio Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein en Vianen vielen in de prijzen als respectievelijk cross border e-fulfilment hotspot nr. 1, nationale e-fulfilment hotspot nr. 1 en nationale distributie hotspot nr. 1.

Terugblik in juninummer Logistiek

In het juninummer van Logistiek volgt een uitgebreide terugblik op de tweede Summit Logistieke Hotspots in Dordrecht. Met dit nummer, dat donderdag 15 juni verschijnt, wordt ook de poster (lees kader hieronder) meegestuurd met daarop de 28 belangrijkste Logistieke Hotspots van Nederland.

Vraag gratis de poster Logistieke Hotspots van NL aan

Logistiek heeft ook dit jaar weer de poster met daarop de 28 belangrijkste Logistieke Hotspots van Nederland uitgebracht. Alle abonnees van het vakblad ontvangen de poster bij het juni-nummer van Logistiek. Geen abonnement op Logistiek Magazine maar wel nieuwsbrief-abonnee van Logistiek.nl? Vraag dan hier de gratis poster aan en we sturen u het toe. Geen nieuwsbrief-abonnee op Logistiek.nl? Geen nood, vink op het aanmeldformulier aan dat u de dagelijkse nieuwsbrief wilt ontvangen en we sturen de poster ook gratis toe.

Video

Reageer op dit artikel