nieuws

Fulfilment Solutions breidt capaciteit Autostore fors uit

Warehousing 535

Om de piek tijdens de feestdagen het hoofd te bieden heeft e-fulfilment specialist Fulfilment Solutions zijn Autostore ordepick-installatie in het warehouse in Nieuw-Vennep flink uitgebreid. Ook is de verpakkingscapaciteit fors vergroot met de aanschaf van een nieuwe verpakkingsmachine. Daarnaast is het personeelsbestand uitgebreid.

Fulfilment Solutions breidt capaciteit Autostore fors uit

Fulfilment Solutions (FS) maakt sinds 2014 al gebruik van de Autostore. Als een van de eerste bedrijven in Nederland liet de e-fulfilment specialist het goods-to-man orderpick systeem destijds installeren door Lalesse dat inmiddels deel uit maakt van het Royal Reesink concern. Volgens Steven Kersbergen, managing director van FS, was uitbreiding van de installatie noodzakelijk omdat de huidige orderpickcapaciteit van de Autostore installatie onvoldoende bleek om de drukte tijdens piekmomenten op de feestdagen op te vangen. “Door de Autostore uit te breiden met een extra poort en bijna 50 procent meer robots kunnen we meer orders op hetzelfde moment verwerken.”

900 pakketjes per uur

Naast de uitbreiding van het orderpicksysteem ging de e-fulfilment specialist ook over tot de aanschaf van een verpakkingsmachine. De keuze viel daarbij op een verpakkingsmachine van de Franse system integrator Savoye. Deze machine, geleverd door Cikam, kan tot 900 pakjes per uur verwerken. Kersbergen zegt hierover: “Deze verpakkingsmachine kiest aan de hand van het product de meest geschikte doos, snijdt deze op juiste formaat en plakt hier het adreslabel op. Vervolgens hoeven wij het alleen nog maar aan de juiste verzendpartij aan te bieden.” De keuze viel volgens de Fulfilment Solutions directeur op dit type, omdat het via deze verpakkingsmachine ook mogelijk is om brievenbuspakjes te verwerken.” Tijdens Black Friday is de verpakkingsmachine ook daadwerkelijk in gebruik genomen.

Lees ook: Autostore komt met een ‘zwart’ vervolg

 

Reageer op dit artikel