nieuws

XPO installeert slimme led-verlichting in alle Europese dc’s

Warehousing 666

Logistiek dienstverlener XPO Logistics gaat al zijn Europese distributiecentra – 5 miljoen vierkante meter in totaal – gefaseerd voorzien van intelligente LED-verlichtingssystemen. Het bedrijf verwacht dat de systemen tegen eind volgend jaar in ongeveer 75 procent van de totale magazijnruimte in Europa geïnstalleerd is. Met de led-verlichting verwacht de logistiek dienstverlener jaarlijks 2.200 ton CO2 te besparen.

XPO installeert slimme led-verlichting in alle Europese dc’s

XPO Logistics heeft inmiddels led-verlichting geïnstalleerd op ongeveer 1 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte voordat dit initiatief van start ging. Sindsdien heeft de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen zijn led-voetafdruk uitgebreid naar 1 miljoen vierkante meter extra magazijnruimte.

 Optimale werkomgeving creëren

Het slimme systeem slaat aan wanneer de sensoren beweging detecteren. De verlichting bootst daglicht na, om zo de optimale werkomgeving te creëren. Malcolm Wilson, CEO van XPO Logistics Europe: “Door te investeren in milieuvriendelijke oplossingen ondersteunen we groenere supply chains voor onze klanten en veilige, comfortabele werkplekken voor onze werknemers.”

Besparing 2.200 CO2 ton

XPO Logistics schat in dat de led-verlichting, wanneer het volledig is geïmplementeerd, het potentieel heeft om 2.200 ton CO2 per jaar te besparen. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 die geabsorbeerd wordt door 75.000 bomen.

Vestigingen Spanje ‘energieneutraal’

De logistiek dienstverlener kondigde onlangs ook de aanschaf aan van 100 Stralis Natural Power-Iveco LNG-trucks voor de Franse markt. Daarnaast maakt XPO in de vestigingen in Spanje gebruik van volledig duurzame elektriciteit.

Reageer op dit artikel