nieuws

Picnic geeft tekst en uitleg over miljoenen investering (video)

Warehousing 1327

Picnic maakte gisteren bekend in een tweede investeringsronde 250 miljoen euro te hebben opgehaald voor het inrichten van een gerobotiseerd distributiecentrum. Tijdens een personferentie gaven Michiel Muller, Joris Beckers en Frederick Nieuwenhuys voor de camera van de collega’s van Distrifood een toelichting over de wijze waarop de miljoenen besteed gaan worden.

Picnic geeft tekst en uitleg over miljoenen investering (video)

Applaus als Joris Beckers met ‘trots en verantwoordelijkheidsgevoel’ het bedrag van 250 miljoen euro bekendmaakt. Het bedrag zal worden besteed aan het inrichten van een robot-dc in Utrecht. Het pand staat er overigens al. 200 miljoen euro is afkomstig van de eerste groep investeerders. ABN Amro geeft een krediet van 50 miljoen euro. Vragen zijn er onder ander over of Picnic niet achter Ocado aanloopt, het verdienmodel en of dit dc de andere 7 distributiecentra van Picnic overbodig maken.  Het geautomatiseerde distributiecentrum moet medio, eind 2021 operationeel zijn.

 


 

Lees ook: Picnic bouwt gerobotiseerd distributiecentrum

Reageer op dit artikel