nieuws

Lidl schuift opening dc Roosendaal op lange baan

Warehousing 7951

Lidl wacht zeker een jaar voordat de supermarktketen het nieuwe distributiecentrum in Roosendaal in gebruik gaat nemen. Medewerkers die al in de startblokken stonden zijn nu de dupe.

Lidl schuift opening dc Roosendaal op lange baan

De oorzaak hiervan is een besluit van het hoofdkantoor van de supermarktketen. ‘Onze internationale organisatie heeft besloten eerst het online platform verder te ontwikkelen, alvorens dit distributiecentrum in gebruik te nemen. Daar is extra tijd voor nodig’, zegt woordvoerder Christine Braun van Lidl in het regionale dagblad BN De Stem.

Het online platform wordt eerst verder ontwikkeld, alvorens dit distributiecentrum in gebruik te nemen

Schadevergoeding voor medewerkers

In het distributiecentrum zouden 1.300 mensen in 3 ploegen aan de slag gaan. Lidl is bezig met een regeling voor mensen die aan de slag zouden gaan in het dc en die hiervoor hun baan al hebben opgezegd. Een aantal gedupeerden zegt tegen de krant dat er aan een schadevergoeding wordt gewerkt. Lidl-woordvoerder Braun zegt in een reactie dat Lidl betreurt dat deze beslissing consequenties heeft voor medewerkers die in Roosendaal aan de slag wilden gaan. ‘Onze internationale organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om hen zo veel mogelijk tegemoet te komen.

Distributiecentrum is allang klaar

Het distributiecentrum in Roosendaal, dat is bedoeld voor de fulfilment van online orders, is al sinds april van dit jaar klaar. Het dc is allesbehalve een saaie blokkendoos met een aangenaam werkklimaat, grote raampartijen en bedrijfskantine met terras. Het dc telt 50.800 vierkante meter en beschikt over 52 laaddocks en parkeergelegenheid voor 40 trucks en 131 opleggers. Het distributiecentrum is opgedeeld in drie units: bulkopslag, orderpicking en een unit voor verpakken en verzenden van orders. Het pand beschikt daarnaast over mezzanine vloer van 2.000 vierkante meter. Ook is het dc extreem duurzaam en beschikt het over een  BREEAM very good certificaat.

 

Reageer op dit artikel