nieuws

Gazeley start bouw mega-distributiecentrum in Zevenaar

Warehousing 1633

Logistiek vastgoed ontwikkelaar en investeerder Gazeley is gestart met de bouw van de eerste fase van een mega-distributiecentrum van 52.000 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark 7Poort in Zevenaar. Het dc wordt opgesplitst in twee warehouses van ieder 26.000 vierkante meter.

Gazeley start bouw mega-distributiecentrum in Zevenaar

Om de beschikbare opslagruimte te optimaliseren krijgen de twee magazijn units een vrije hoogte van twaalf meter. Daarnaast beschikt het nieuwe distributiecentrum over in totaal 50 overheaddeuren, vier levellers en 141 parkeerplaatsen. De twee warehouses zijn klaar voor gebruik in het derde kwartaal van volgend jaar.

Inzetten op hernieuwbare energie

Beide warehouses zullen door Gazeley worden ontwikkeld volgens de BREEAM Excellent certificering. Het project wordt, zo meldt de logistiek vastgoed ontwikkelaar, ‘100 procent elektrisch’ uitgevoerd, waarbij zonnepanelen op het dak veel van de gevraagde energie kunnen leveren. Daarnaast wordt er volgens Gazeley tijdens de bouw alles aan gedaan om de CO² uitstoot te verminderen, energie- en waterverbruik te reduceren, gebruik te maken van gecertificeerde en gerecyclede bouwmaterialen en zo veel mogelijk in te zetten op hernieuwbare energie.

Dc is gevestigd in Logistics Valley

Philippe Hendriks, Development Director van Gazeley, stelt dat Businesspark 7Poort in Zevenaar een opkomende logistiek hotspot in Nederland is. “We zien een groeiende vraag naar ruimte in deze regio gestimuleerd door de uitstekende logistieke knooppunten en nabijheid van de belangrijkste markten.” Het nieuwe mega-distributiecentrum’, ‘G-Park Zevenaar’’, is gesitueerd op het Zevenaarse bedrijventerrein dat centraal in de regio Arnhem/Nijmegen ligt en grenst aan de snelwegen A12 en A15. Dit bedrijventerrein maakt deel uit van Logistics Valley. Deze regio verbindt twee mainports in Nederland, namelijk de haven van Rotterdam en Amsterdam Airport Schiphol met de Duitse Rijn-Roer vallei.

Lees ook: Zevenaar geeft 19 hectare uit voor realisatie XXL-distributiecentrum

Reageer op dit artikel