nieuws

Dit is PostNL nieuwste sorteercentrum

Warehousing 2274

PostNL heeft zijn 25ste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand in Tilburg worden dagelijks zo’n 32.000 pakketten bezorgd.

Dit is PostNL nieuwste sorteercentrum

PostNL heeft er weer een nieuw sorteercentrum bij. Om de groeiende pakketmarkt het hoofd te bieden, heeft het pakketbedrijf in Tilburg en spiksplinternieuw sorteercentrum gebouwd. Eerder dit jaar opende PostNl al drie sorteercentra in in Dordrecht, Almere en Tilburg. Met Tilburg er bij staat de teller op 25 pakkettensorteercentra. Die zijn nodig om het aantal pakketten nu en in de toekomst goed te kunnen verwerken. In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe sorteercentrum in Tilburg heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmte terugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

 

Lees ook
Pakketmarkt explodeert: GLS, PostNL, UPS, DHL en DPD breiden volop uit

 

Elektrisch bezorgen

Een deel van de pakketten wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030. Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL Pakketten: “Met dit pakkettensorteercentrum in Tilburg spelen we in op de groei van e-commerce en investeren we in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur.

Werkgelegenheid

De locatie in Tilburg biedt werkgelegenheid aan ongeveer 350 mensen. Vanuit dit sorteercentrum worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg, onder andere in Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel.

 

 

Reageer op dit artikel