nieuws

DHL opent miljoen depot en eerste city hub

Warehousing 981

DHL Express heeft in Zwolle een nieuw Service Center geopend voor internationale expreszendingen. Het is de eerste vestiging waar een deel van de loods speciaal is ingericht om containers te laden voor City Hubs.

DHL opent miljoen depot en eerste city hub

De City Hub fungeert als satelliet om zendingen onder meer per fiets af te leveren. Ze hebben tevens een klantbalie waar pakjes afgeleverd of opgehaald kunnen worden. DHL investeerde 11 miljoen euro j in het pand dat is gevestigd op Bedrijventerrein Hessenpoort aan de rand van de stad.

Over Service Center Zwolle

Het Service Center biedt werkgelegenheid aan ruim 140 mensen. Een automatische installatie sorteert de pakketten op bestemming en er zijn 45 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s en trailers. Naast 60 bestelauto’s en 4 vrachtwagens worden vanuit de vestiging ook Cubicycles bevoorraad: containerbakfietsen met een kubieke meter laadruimte die in het centrum van Groningen en Zwolle rijden. Dagelijks worden er in het Service Center ruim 5.000 internationale, tijdkritische expreszendingen verwerkt. De vestiging maakt deel uit van het internationale netwerk van DHL Express, waarmee vanuit de regio veel belangrijke zakencentra in de wereld binnen 24 uur bereikt worden.

 

Lees ook
DHL’s nieuwste e-commerce hub is de grootste en groenste van Nederland

Het Service Center werd zaterdag in het bijzijn van ruim 150 klanten en relaties uit de regio feestelijk geopend door wethouder Dogger van de gemeente Zwolle, en Ronald Leunisse, managing director van DHL Express in Nederland. De uitbreidingen zijn onderdeel van een groter investeringsplan in Nederland.

Duurzaamheid

Het pand krijgt het label ‘BREEAM outstanding’ de hoogst mogelijke duurzaamheidskwalificatie. Dit certificaat komt onder meer tot stand door: het energie-en waterverbruik, de toegepaste materialen en de afvalverwerking. Zonnepanelen voorzien in de stroombehoefte, ook voor de elektrische laadpalen voor voertuigen. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt als spoelwater DHL wil de CO2 uitstoot in 2050 tot nul terugbrengen. De bouw is gerealiseerd door Aan de Stegge Twello.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel