nieuws

WDP ziet winst stijgen met 13 procent

Warehousing 435

Logistiek vastgoed ontwikkelaar en belegger WDP heeft de winst in de eerste negen maanden van dit jaar met net 13 procent zien stijgen tot 114 miljoen euro. De stijging van de winst heeft voor een groot deel te maken met de uitbreiding van het portfolio van het in Amsterdam en Brussel genoteerde Belgische vastgoedbedrijf.

WDP ziet winst stijgen met 13 procent

In het derde kwartaal van dit jaar sloot WDP voor 75 miljoen euro aan nieuwe contracten voor investeringen in logistiek vastgoed. In het eerste half jaar stelde de vastgoedontwikkelaar 325 miljoen euro aan nieuwe investeringen zeker, onder ander in het Westland en in Heerlen. In Leuven verkocht WDP een perceel, waar in de toekomst woningen komen te staan. WDP bezit in totaal voor 3,8 miljard euro aan distributiecentra.

150 miljoen euro aan huurinkomsten

Door de grotere oppervlakte aan magazijnruimte die wordt verhuurd, zijn ook de huurinkomsten sterk toegenomen. Kwam er in de eerste negen maanden van 2018 nog bijna 128 miljoen euro aan huurinkomsten binnen, in de eerste maanden van dit jaar was dat krap 150 miljoen.

Bezettingsgraad: 97,3 procent

Op 30 september bereikte de vastgoedportefeuille van WDP een bezettingsgraad van 97,3 procent tegenover 97,5 procent op het einde van 2018. Van de 15 procent huurcontracten die in 2019 op eerstvolgende vervaldatum kwamen, kon intussen 99 procent verlengd worden, waarvan bijna 80 procent met bestaande klanten.

WDP breidt uit naar Duitsland

Om verder te blijven groeien, moet WDP uitbreiden. Maar omdat de logistiek vastgoed sector de afgelopen tijd hard is gegroeid, worden goede locaties schaarser. WDP is daarom samen met branchegenoot VIB Vermögen gaan uitbreiden naar Duitsland.

Reageer op dit artikel