nieuws

PVH en OTX Logistics eerste huurders Abc Square Schiphol Trade Park

Warehousing 693

OTX Logistics en PVH Europe vestigen zich als eerste huurders in het logistieke centrum Amsterdam Business Campus Square, kortgezegd Abc Square waarvan de nieuwbouw afgelopen april is gestart. Bijzondere aan dit pand is dat bij de bouw wordt uitgegaan van de cradle-to-cradle filosofie.

PVH en OTX Logistics eerste huurders Abc Square Schiphol Trade Park

Beide zijn daarmee de eerste bedrijven die zich vestigen op Schiphol Trade Park aan de A4 bij Hoofddorp. Abc Square is een ontwikkeling op risico van Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development. Het pand bestaat uit 37.000 vierkante meter bedrijfsruimten, kantoren en multifunctionele ruimten. Aan de westzijde bevinden zich grootschalige bedrijfsruimten voor productie, opslag en logistiek. Het gebouw is niet gekoppeld aan het gasnet maar volledig elektrisch. Het zonnedak van 25.000 vierkante meter zorgt ervoor dat het gebouw zelfvoorzienend is.

OTX specialist in fashion en lifestyle

Logistiek dienstverlener OTX Logistics huurt vanaf eind dit jaar 14.400 vierkante meter magazijnruimte. PVH Europe volgt in het tweede kwartaal van volgend jaar met 7.000 vierkante meter.  Eerstgenoemde is een wereldwijd opererend logistieke dienst- en serviceverlener met ruim 50 kantoren in 16 landen. De logistiek dienstverlener specialiseert zich onder andere in de fashion en lifestyle sector waarin het bedrijf de ontwikkelingen op de voet volgt.

PVH breidt ook uit in Venlo

PVH – dat ook in Venlo een groot distributiecentrum heeft –  is een van de grootste kledingbedrijven in de wereld met bekende merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Izod. Het bedrijf heeft ongeveer 38.000 medewerkers en opereert in 40 landen. In Venlo is de kledingigant onlangs ook gestart met de bouw van een tweede distributiecentrum.

Drie units beschikbaar op Abc Square

Met de verhuur zijn er nog drie units in het logistieke centrum beschikbaar op het Abc Square op Schiphol Trade Park. De koppelbare units van ieder 4.000 vierkante meter kunnen flexibel gebruikt worden.

Reageer op dit artikel