nieuws

Nijhof-Wassink verkoopt Poolse opslag activiteiten aan Katoen Natie

Warehousing 1022

De Belgische logistiek dienstverlener Katoen Natie neemt de warehousing en ‘added value’-activiteiten over die Nijhof-Wassink in het Poolse Kutno verricht. Met deze acquisitie versterkt de Vlaamse groep volgens eigen zeggen zijn positie als mondiale marktleider in de logistiek voor de (petro)chemische industrie.

Nijhof-Wassink verkoopt Poolse opslag activiteiten aan Katoen Natie

Bij de overname hoort het terrein van 25,5 hectare, 42 silo’s, 15.000 vierkante buitenopslagruimte, 5 warehouseloodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 vierkante meter en de overige (kantoor)gebouwen. Ook de lopende contracten en de medewerkers van het logistiek centrum worden door Katoen Natie, op een nog nader te bepalen tijdstip, overgenomen. Katoen Natie heeft besloten om in de nabije toekomst de verworven faciliteiten onmiddellijk uit te breiden met extra magazijnruimte met een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter en 42 extra silo’s.

Nijhof-Wassink blijft actief in Polen

De warehouseactiviteiten van Nijhof-Wassink zijn in de afgelopen jaren snel gegroeid. Om hier de markt goed te blijven volgen heeft de logistiek dienstverlener gekeken hoe ze hun opslag- en overslagfaciliteiten verder konden uitbreiden. Tijdens dit proces kwam de Belgische logistieke gigant Katoen Natie in beeld. De overname door het Belgische concern geldt enkel voor het logistiek centrum van Nijhof-Wassink in Kutno. Alle transportactiviteiten en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealerbedrijven in Polen blijven actief onderdeel van het Nederlandse bedrijf. Met meer dan 400 Poolse medewerkers blijft de logistiek dienstverlener met hoofdvestiging in Rijssen  een belangrijke zakenpartner en werkgever in Polen.

‘Meer efficiëntie en schaalvoordelen’

Katoen Natie stelt in een reactie op de ovename dat de activiteiten van Nijhof-Wassink in Polen goed aansluiten bij de bestaande structuur van het bedrijf zowel qua geografische ligging als de kernactiviteit. “De integratie van de nieuwe terminal in het bestaande netwerk leidt tot meer efficiëntie en schaalvoordelen, wat de dienstverlening aan klanten uit de hele wereld verder zal verbeteren”, aldus het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen.

 

 

 

 

Katoen Natie: ‘Invullen blinde vlek’

Met deze overname van de magazijnactiviteiten van Nijhof-Wassink in Polen breidt de Business Unit Petrochemicals van Katoen Natie zijn Europese netwerk van importhubs aanzienlijk uit. Het management van het bedrijf beschouwde Polen tot voor kort nog als een blinde vlek in het netwerk. Door die op te vullen, is Polen vanaf nu een extra troef om de Petrochemische klanten nog beter te bedienen, klinkt het.

Strategische ligging naast terminal

De faciliteiten bevinden zich in Kutno, Polen, dat strategisch gelegen is naast de PCC intermodale terminal (capaciteit van 250.000 TEU) en vlakbij de kruising van de twee hoofdwegen in Polen die Noord-Zuid en Oost-West verbinden. De Poolse faciliteiten zijn via spoor direct verbonden met de belangrijkste Europese havens van Rotterdam, Hamburg, Gdansk/Gdynia en Antwerpen. Recent maakte Katoen Natie ook bekend dat het 80 miljoen euro investeert in uitbreidingen in Zuid-Limburg.

Lees ookOvernamegolf overspoelt logistieke dienstverleners: namen en verklaringen

 

Reageer op dit artikel