nieuws

Müller opent nieuw, duurzaam distributiecentrum en gaat oerbossen redden

Warehousing 1096

Müller Fresh Food Logistics (MFFL) heft er een nieuw en duurzaam distributiecentrum bij. De logistieke dienstverlener heeft in Lekkerkerk een nieuw dc in gebruik genomen. Sybilla Dekker, Minister van Staat opent het pand officieel op 31 oktober.

Müller opent nieuw, duurzaam distributiecentrum en gaat oerbossen redden

De bouw van het distributiecentrum volg nadat Müller in 2018 Prins Transport in Lekkerkerk overnam. De logistieke dienstverlener, nummer 53 in Top 100 Logistieke Dienstverleners, heeft een nieuw distributiecentrum annex koel- en vrieshuis neergezet van ruim  4.000 vierkante meter.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat voorop bij de bouw. Müiller heeft zonnepanelen op het dak geplaatst die 1.300.000 kW uur moeten opleveren. Daarnaast is de bestrating waterdoorlatend en wordt het dc gekoeld met CO2. Ook is MFFL in staat om diverse temperaturen met dezelfde hybride installatie te generen.

 

 

BREEAM voor distributiecentra: ‘Excellent’ en ‘Outstanding’ zijn de norm

 

Diesel compensatie

MFFL is een van de eerste grote logistieke dienstverleners die zijn totale dieselverbruik bij Shell gaat compenseren. Het bedrijf tekent op 31 oktober een overeenkomst waarmee MFFL en Shell vanaf 1 januari 2020 de CO2 die vrijkomt bij het wegtransport compenseren door onder meer bossen in Peru en Indonesië te beschermen en aan te planten. Nedcargo ging Müller voor met een zelfde soort duurzaamheidsproject.

 Eigen academy

MFFL is recent tevens de Müller Academy gestart op haar locatie in Lekkerkerk. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Gemini college. Doel is om de theorie en de praktijk beter op elkaar aan te laten sluiten en leerlingen inzicht te geven in het logistieke vak.
Minister van Staat, Sybilla Dekker opent het pand officieel op 31 oktober.

 

 

Reageer op dit artikel