nieuws

Karel de Jong (SC directeur Jumbo) gastspreker op Logistica over automatiseringsslag

Warehousing 1223

Drie dagen lang verzorgt Logistiek Academy een kennistheater op Logistica 2019.  Het centrale thema is smart warehousing. Jumbo is koploper op dit gebied in de supermarktwereld. Het concern bouwt een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Nieuwegein. Karel de Jong, supply chain directeur van Jumbo geeft tekst en uitleg over de visie en plannen.

Karel de Jong (SC directeur Jumbo) gastspreker op Logistica over automatiseringsslag

Als een van de grootste supermarktketens in Nederland is Jumbo veel bezig met het bouwen van nieuwe dc’s en reorganiseren van de bestaande infrastructuur.

Landelijk geautomatiseerd distributiecentrum

Het nieuwste pareltje is het landelijk dc in Nieuwegein voor lang houdbare producten. Dit dc gaat in het voorjaar van 2020 operationeel. Bijzonder is dat Jumbo hier gaat voor maximale automatisering van material handling met onder meer ruim dertig casepicking machines, die omverpakkingen plaatst in rolcontainers. Uiteindelijk gaan straks per week 2 miljoen omverpakkingen de deur uit.

 

 

Karel de Jong

Gastspreker Karel de Jong

Karel de Jong, supply chain directeur van Jumbo is al bijna twintig jaar het gezicht van de supermarktketen in de logistieke wereld. Met zijn visie en daadkracht leidde hij het supermarktbedrijf door de hectische jaren van groei en overnames, zonder concessies te doen aan de logistieke performance.

Vanaf 2007 – gedeeltelijke overname van Konmar – is De Jong bezig met integratie van dc’s. Tien jaar terug deed Jumbo zijn eerste automatiseringservaring op, nu pakt de supermarktketen definitief door.

Tijdstip: 7 november, 15.15 uur-16.00 uur
Waar: Theater 1 Logistiek Academy, Logistica 2019

Bekijk het volledige programma van het Kennistheater Logistiek Academy

Reageer op dit artikel