nieuws

Herinrichting omnichannel dc Blokker in eindfase (video)

Warehousing 1665

De omvangrijke verbouw van het Blokker distributiecentrum in Geldermalsen naar een omnichannel operatie nadert de laatste fase. Offline – de winkels – zijn inmiddels volledig geïntegreerd in de nieuwe magazijnoperatie. De integratie van e-commerce – dat nu nog plaatsvindt in het dc in Gouda – is vertraagd vanwege het development van het Omnichannel WMS.

Herinrichting omnichannel dc Blokker in eindfase (video)

De verbouw van het distributiecentrum in Geldermalsen is onderdeel van de transformatie van Blokker naar een moderne omnichannel retailer. Om die strategie handen en voeten te geven, is het logistieke netwerk door de retailer flink op de schop genomen wat er onder meer in resulteerde dat het dc in Mijdrecht van de hand is gedaan en het ‘E-dc’ in Gouda, dat nu nog operationeel is, gaat sluiten.

Dc was tijd ver vooruit

Uiteindelijke doel is dat alle warehousing activiteiten voor zowel on- als alle offline kanalen worden ondergebracht in het bijna 100.000 vierkante meter grote distributiecentrum in Geldermalsen. Dit verouderde dc, dat dankzij zijn hoge mechanisatiegraad ooit zijn tijd ver vooruit was, is de afgelopen twee jaar grondig verbouwd en grotendeels opnieuw ingericht met hulp van onder andere adviesbureau Groenewout, heftruckleverancier Still, WMS-leverancier Centric (Locus, red.) en system integrator Inther Group.

Roel Megens, site manager Blokker: “We zitten nu in de fase dat ons WMS en de hardware – dat wil zeggen de mechanisatie – door ons ‘live’ is gezet. We hebben nog een derde stap te gaan en dat is de integratie van ons E-dc in Gouda.”

Wachten op integratie E-dc

Deze laatste hield afgelopen week een klantmiddag in het Blokker dc, waar site manager Roel Megens een update gaf van de laatste ontwikkelingen in het transitieproces naar een omnichannel operatie. “We zitten nu in de fase dat ons WMS en de hardware – dat wil zeggen de mechanisatie – door ons ‘live’ is gezet. We hebben nog een derde stap te gaan en dat is de integratie van ons E-dc in Gouda.”

Uitstel tot na de feestdagen

De planning was dat deze integratie in augustus al stap voor stap van start zou gaan, maar dat liep even wat anders. Megens. “Online hadden wij eerder beoogd maar hebben we moeten uitstellen tot na de feestdagen. Een bewuste keuze omdat vlak voor de start van de feestdagen waar voorafgaand ook nog eens ‘gekke dagen’ zitten als Black Friday en Cyber Monday vallen. Met de integratie van online beginnen we nu per 1 december.” De bedoeling is dan dat gestaag wordt gestart met het overhevelen van het E-dc in Gouda naar Geldermalsen. “We hebben feitelijk alles live maar alleen het laatste stukje, het uitsorteren naar het web met de installatie van de put-to-light systemen en paktafels, doen we nog niet.”

Complexe WMS integratie

De reden voor de opgelopen vertraging is volgens de Blokker-site manager onder meer de herontwikkeling geweest van twee separate WMS-systemen; één voor de winkels en één voor online, tot een standaard warehouse management systeem dat ook nog eens moest worden gekoppeld met het WCS (Warehouse Control System, red.) die horen bij de (orderpick)-systemen die Inther Group installeerde zodat de besturing vanuit het WMS gedaan kon worden. Megens stelt dat hij kan leven met de vertraging die de integratie van twee bestaande WMS-systemen tot één omnichannel-WMS met zich meebracht. “In zijn algemeenheid is het nu eenmaal zo dat WMS-implementaties altijd lastig zijn voor bedrijven, de meeste zijn tijdens en nadien geruime tijd van de leg. Wij zijn dat hooguit twee tot drie weken geweest.”

ROI in drie jaar

Het hele ombouwproject van het dc in Geldermalsen kostte het Blokker-concern ‘miljoenen euro’s’, een investering die -zo verwacht Megens- in drie jaar tijd wordt terugverdiend. “Dat heeft er onder andere mee te maken dat we twee distributiecentra sluiten waardoor laten we onze overhead en huurkosten liggen, dit naast een significante productiviteits- en kwaliteits verbetering door slimmer werken.”

Verhogen van productiviteit

Daarbij komt dus dat het rendement van ‘Geldermalsen’ van fors wordt verhoogd. Megens legt uit: “Uit onderzoek dat we hebben laten doen, kwam onder meer naar voren dat met de inkrimping van ons winkelnetwerk er onvoldoende euro’s per vierkante meter door dit dc heen gingen. Door alle voorraad nu op één locatie onder te brengen en slimmer te werken, verhogen we de productiviteit en we kunnen meer pallets per vierkante meter wegzetten, waardoor we een rendabel pand hebben. Dit in combinatie met de verlaging van zowel de overhead als vaste kosten als vaste kosten zorgt ervoor dat deze investering zich uiteindelijk terugverdient.”

Reductie van logistieke kosten

Roland Slegers, die als interim manager van meet af aan het project leidt, stelt in aanvulling op Megens dat de ombouw van het dc er voor gezorgd heeft dat er flink wat kosten uit de logistiek van Blokker zijn gehaald. “Vanaf de pre-fase in 2016 en begin vorig jaar zijn er door alle aanpassingen vijftien procent aan kosten uit de logistiek gehaald. Dat gaat om behoorlijke bedragen en met name de kwaliteit van de service (OTIFNENC:  On Time – In Full – No Error – No Contact, red.) is aanzienlijk verbeterd. Die was toen ik hier kwam in 2016 iets meer dan zeventig procent en nu al een tijd rond de 99,98 procent. Dat gaat alleen maar beter worden vooral ook doordat we op iedere bak die dit distributiecentrum verlaat, een honderd procent kwaliteitscontrole uitvoeren.”

Advies: ‘Neem voldoende tijd’

Belangrijkste advies die Megens meegaf aan de deelnemers van de goed bezochte bijeenkomst van Inther, is dat bij een omvangrijk project als deze een goed team van mensen om je heen verzamelt. “Met daarin vooral ook specialisten die kennis van zaken hebben en heel belangrijk neem voldoende tijd – wat bij ons wel eens lastig was – en zorg dat je je processen goed begrijpt.”

Efficiënter werken

Terugkijkend is de site manager trots op hetgeen gepresteerd is. “We hebben een wereldprestatie geleverd door in iets minder dan een jaar tijd in een lopende operatie vier hallen volledig opnieuw in te richten. We zien nu ook al dat we echt een professionaliseringsslag hebben gemaakt en efficiënter zijn gaan werken door processen deels te mechaniseren. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld in dit dc van 100.000 vierkante meter nu 18.000 tot 25.000 sku’s kwijt terwijl dat er voorheen maar 8.000 waren.”

Lees ook: De stille revolutie in warehousing

Reageer op dit artikel