nieuws

DSV plant boom voor start bouw mega-dc op Tholen

Warehousing 1287

Logistiek dienstverlener DSV Solutions is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum op het Zeeuwse Tholen. Het planten van een boom afgelopen vrijdag markeerde de start van de nieuwbouw van het mega-dc van 90.000 vierkante meter, waar tijdens de bouw vooral wordt ingezet op het thema circulariteit.

DSV plant boom voor start bouw mega-dc op Tholen

Het nieuwe distributiecentrum van DSV op bedrijventerrein Welgelegen wordt gerealiseerd door Unibouw. Het bouwbedrijf uit Gemert zal de circulaire bouw volledig voor haar rekening nemen.

Gemeenschappelijke doelen behalen

Bas Fraanje, DSV-Solutions senior directeur voor Zuidwest-Nederland, liet voorafgaand aan de officiële start van het nieuwbouwproject weten verheugd te zijn met de goede samenwerking tussen de gemeente Tholen en alle direct betrokkenen. “Sinds eind juni hebben we samen de juiste stappen kunnen zetten om onze gemeenschappelijke doelstellingen te realiseren”, aldus Fraanje.

DSV verlegt focus naar Zeeland

Eind juni maakte de nummer 2 in de lijst van top 100 logistiek dienstverleners bekend dat  zijn activiteiten in de regio Bergen op Zoom wil uitbreiden. Aangezien in West-Brabant praktisch geen kavels beschikbaar zijn voor XXL-distributiecentra richtte het bedrijf zijn pijlen op de aangrenzende provincie Zeeland waar nog wel royale kavels beschikbaar zijn.

Dc van 90.000 vierkante meter

Uiteindelijk werd gekozen voor bedrijventerrein Welgelegen niet ver van de snelweg A4 bij het Zeeuwse Tholen. Het distributiecentrum wordt ongeveer 90.000 vierkante meter groot en krijgt een multiclient functie. De oplevering van het pand staat gepland voor mei volgens jaar.

Lees ook: Multiclient campus zorgt voor XXL-groei DSV Solutions

Reageer op dit artikel